VI ÄR FÖRSAMLINGAR

Som församling i Svenska Alliansmissionen är ni del av en rörelse som arbetar med gemensamma krafter för att Guds rike ska växa – på hemmaplan och över hela världen. Ni är en av drygt 160 församlingar i ett nätverk, där ni tillsammans med andra kan få stöd och verktyg för utveckling.

 

 

 

GEMENSAMT MÅL FÖR FÖRSAMLINGSPLANTERING

Antalet frikyrkor i Sverige minskar, liksom antalet frikyrkomedlemmar. Nu har åtta samfund och organisationer tillsammans formulerat ett mål för församlingsplantering i Sverige.

OM OSS SOM BRANN OCH FÖRSVANN

Jacob Langvik och hans kompisar var som idrottare inför OS - otroligt motiverade att se fler människor komma till kyrkan. Tjugo år senare kontaktar han vännerna och konstaterar att bara två av tjugo är kvar i kyrkbänken

I BIBELN MÖTTE JAG EN GUD SOM ÄLSKADE

Jag var nyfiken på den kristna tron redan hemma i Irak. Den kärlek jag såg i kristna människor var något helt annat än det jag kunde läsa om i Koranen. Där finns bara död. I hemlighet började jag att läsa Bibeln.

Du är viktig! Att hitta din plats i ett engagemang gör att du kan blomma ut och komma till din rätt. Oavsett om du längtar efter att väcka opinion för en viss fråga, eller om du drömmer om att få arbeta med samhällsutveckling i Tchad, eller något helt annat, är din kallelse viktig. Och ditt engagemang kan göra stor skillnad!

LÄS MER
Församling under utveckling

Apollos är ett redskap för församlingar som vill växa och utvecklas. Var står församlingen just nu? Vart vill man komma? Och hur gör man för att nå dit? Det är grundläggande frågor för ett strategiskt tänk, något en församling kan ha stor nytta av.

LÄS MER

Aktuellt från Alliansmissionen

I medlemstidningen Aktuellt från Alliansmissionen kan man läsa om våra församlingar, om vårt arbete i Sverige och i andra länder, och om annat som vi tycker är viktigt. Du som är med i någon av våra församlingar kan gratis prenumerera på medlemstidningen.

LÄS ONLINE!

Varje år gör församlingarna inom ett SAM ett fantastiskt arbete, då de samlar in pengar till sociala arbeten genom Ge för livet. Många människor blir hjälpta på olika sätt av dessa insamlingar. Det leder till utbildning, rent vatten, startkapital för eget företag, förebyggande information om hiv och aids, och mycket, mycket mer.

Läs mer
2
februari
-
3
februari

Bön för och insamling till Alliansmissionen

Läs mer
6
februari

för pastorer och andra församlingsanställda

Läs mer
14
januari
-
8
februari