VI ÄR FÖRSAMLINGAR

Som församling i Svenska Alliansmissionen är ni del av en rörelse som arbetar med gemensamma krafter för att Guds rike ska växa – på hemmaplan och över hela världen. Ni är en av drygt 160 församlingar i ett nätverk, där ni tillsammans med andra kan få stöd och verktyg för utveckling.

 

 

 

I OLIKA TAKT MEN ÅT SAMMA HÅLL

Hur gör man som församling för att hitta en god livsrytm där medlemmarna orkar och vill engagera sig över tid? Frågan är stor och har såklart många infallsvinklar. Jag stämde träff med Daniel Wramhult.

ATT SKAPA UTRYMME FÖR NÄSTA GENERATION

Hur hjälper vi våra unga vuxna att kliva fram och ta ledaransvar i församlingen? Det är en fråga jag brottas med och jag tror att det är många i våra församlingar som gör detsamma.

BYGGDE FÖR FRAMTIDA LEDARSKAP

En skolpastor och två församlingsplanterare, ett antal ungdomsledare och flera aktiva inom missionssatsningar. Alla har sitt ursprung i samma ungdomsgäng från Gnosjö i början av 2000-talet.

Du är viktig! Att hitta din plats i ett engagemang gör att du kan blomma ut och komma till din rätt. Oavsett om du längtar efter att väcka opinion för en viss fråga, eller om du drömmer om att få arbeta med samhällsutveckling i Tchad, eller något helt annat, är din kallelse viktig. Och ditt engagemang kan göra stor skillnad!

LÄS MER
Församling under utveckling

Apollos är ett redskap för församlingar som vill växa och utvecklas. Var står församlingen just nu? Vart vill man komma? Och hur gör man för att nå dit? Det är grundläggande frågor för ett strategiskt tänk, något en församling kan ha stor nytta av.

LÄS MER

Aktuellt från Alliansmissionen

I medlemstidningen Aktuellt från Alliansmissionen kan man läsa om våra församlingar, om vårt arbete i Sverige och i andra länder, och om annat som vi tycker är viktigt. Du som är med i någon av våra församlingar kan gratis prenumerera på medlemstidningen.

LÄS ONLINE!

Varje år gör församlingarna inom ett SAM ett fantastiskt arbete, då de samlar in pengar till sociala arbeten genom Ge för livet. Många människor blir hjälpta på olika sätt av dessa insamlingar. Det leder till utbildning, rent vatten, startkapital för eget företag, förebyggande information om hiv och aids, och mycket, mycket mer.

Läs mer
21
september
-
22
september
Missa inte denna roliga hajk för de äldsta UV-scoutpatru
Läs mer
25
september

för pastorer och andra församlingsanställda

Läs mer
29
september