VI ÄR FÖRSAMLINGAR

SOM FÖRSAMLING i Svenska Alliansmissionen är ni del av en rörelse som arbetar med gemensamma krafter för att Guds rike ska växa - på hemmaplan och över hela världen. Ni är en av ungefär 150 församlingar i ett nätverk, där ni tillsammans med andra kan få stöd och verktyg för utveckling.

Image

MÖTE MED SAMHÄLLETS UTSATTA

I ett samarbete mellan kyrkor och kommun har ”Mötesplats Vaggeryd” fått en viktig funktion. Till detta café kommer människor som av olika anledningar hamnat i samhällets utkant och här får de möta en genuin omsorg.

LÄS ARTIKEL >

Image

OTILLRÄCKLIGHET, UTSATTHET OCH PORR

– Vuxna måste förstå att nätet är en självklar del av ungdomars vardag. Det är ingen extragrej vid sidan om, utan uppfyller en stor del av deras liv. Därför måste vi sätta oss in i och våga möta frågor som är aktuella.

LÄS ARTIKEL >

Du är viktig! Att hitta din plats i ett engagemang gör att du kan växa och komma till din rätt. Oavsett om du längtar efter att väcka opinion för en viss fråga, eller om du drömmer om att få arbeta med samhällsutveckling i en annan del av världen, eller något helt annat, är din kallelse viktig. Och ditt engagemang kan göra stor skillnad!

LÄS MER
Församling under utveckling

Apollos är ett redskap för församlingar som vill växa och utvecklas. Var står församlingen just nu? Vart vill man komma? Och hur gör man för att nå dit? Det är grundläggande frågor för ett strategiskt tänk, något en församling kan ha stor nytta av.

LÄS MER

I medlemstidningen AKTUELLT FRÅN ALLIANSMISSIONEN kan du läsa om våra församlingar, om vårt arbete i Sverige och i andra länder, och om annat som vi tycker är viktigt.

Som medlem i någon av våra församlingar får du gratis prenumerera på medlemstidningen Aktuellt från Alliansmissionen. Fyll i formuläret nedan så kommer tidningen till din brevlåda fyra gånger per år. Är du inte medlem i någon SAM-ansluten församling men ändå vill få hem tidningen kan du göra en intresseanmälan i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

LÄS TIDNINGEN ONLINE
19
augusti
-
20
augusti

Medarbetardagar på Mullsjö Folkhögskola

Läs mer
10
september

Ledarutbildning för dig mellan 13 och 18 år

Läs mer
17
september
-
18
september

Ekumenisk scoutledarhelg

Läs mer