Marita GoodInternationellt arbete, Katastrofen efter cyklonen Idai

Ny cyklon försvårar läget i sydöstra Afrika

Människor i sydöstra Afrika har på kort tid drabbats av ytterligare en cyklon som fått namnet Kenneth och behovet av hjälp i form av förnödenheter och återbyggnad är nu ännu större.

Människor i sydöstra Afrika har på kort tid drabbats av ytterligare en cyklon som fått namnet Kenneth och behovet av hjälp i form av förnödenheter och återbyggnad är nu ännu större. SAM:s internationella medarbetare Diane Manu berättar kort om läget i Mocambique och Martin Ström, Internationell missionsföreståndare, om statusen för vårt hjälparbete.

Diane, hur vill du beskriva läget efter den andra cyklonen som nu dragit in över Mocambique på kort tid?
– Det regnar fortfarande, så det är svårt att bedöma läget. Folk är mest förstummade över att ett av världens fattigaste länder har drabbats så hårt. Det är kallt också, omkring 20 grader, och folk går omkring blöta utan möjlighet att torka sin kläder.

Hur är läget i Pemba där ni befinner er?
– Vi är inte så hårt drabbade, men det syns ju på bilderna (se nedan) att mycket är förstört även här. Längre norrut däremot är nästan alla hus skadade eller utplånade.

Martin, kan du berätta om hur SAM fortsätter jobba med hjälp till drabbade?
– Genom våra medarbetare som finns mitt i det drabbade området förmedlar vi katastrofhjälp i form av matpaket och material som träreglar och takplåt för att reparera och bygga upp raserade hus.

SAM fortsätter sitt stöd till de drabbade, fortsätt att stödja detta viktiga arbete!

Stöd vår katastrofinsats!
GE EN GÅVA HÄR >

Du kan också ge en gåva via:

  • Swish 123 138 89 82
  • BG 140-0753

Märk inbetalningen ”katastrofhjälp”.


Text: Karin Flygare, kommunikatör SAM

Foto: Isac Manuari Arlindo

Isac Manuari Arlindo, som tidigare gått på bibelskolan som SAM stödjer, har tagit bilder från olika platser i Pemba. Han bor nu i en av kyrkorna i Pemba tillsammans med några andra familjer eftersom hans hus föll ihop som en följd av ovädret.