Marita GoodBarn och ungdom, SAU

Med stort hjärta för familjelägren

I år arrangeras SAU:s familjeläger för 22:a året i rad. Ett 20-tal familjer, från stora delar av södra Sverige, är med och många av dem återkommer år efter år.

Annica och Tryggve Gustafsson har varit ledare för SAU:s familjeläger i fyra år. De är helt överens om att det är något av det roligaste och mest meningsfulla de gjort. Och för flera av familjerna som deltar blir det ingen riktig sommar utan just det här lägret.

Annica och Tryggves engagemang började i och med en förfrågan till SAM:s styrelse där Tryggve fanns med. Det saknades ledaretill lägret och risken fanns att det skulle ställas in. Tryggve tog med sig frågan hem till Annica och sa:
– Nu vet jag vad vi ska göra i sommar, vi ska vara ledare på familjeläger.

På den vägen är det och de har aldrig ångrat sitt beslut.
– Det var som att Gud ropade: Hallå Tryggve, det här är för dig, berättar Tryggve och Annica fyller i.
– Vi får så mycket tillbaka. Många av barnen behöver en trygg famn och där fungerar Tryggve perfekt. Vi får vara med och förmedla Guds kärlek till barnen så att de förstår att de är älskade. Att få vistas i en kärleksfull atmosfär gör något med hela familjen.

Programmet på lägret är varierande och det finns något för både stora och små. För barnen är det kompisar och de roliga aktiviteterna som betyder mest. För föräldrarna, mestadels mammor, är det möjligheten att få prata med andra vuxna och komma bort från vardagen några dagar, som är viktigast.
– Det är så lätt att tro att man inte har något att ge, men Gud kan och vill använda våra gåvor. Jag tror att Gud har mer för oss att göra, bara vi gör oss tillgängliga, avslutar Tryggve.


Text: Marita Good

Foto: Carolina Olofsgård