Carolina OlofsgårdInternationellt arbete

Kjell Larsson klippte bandet när indisk kyrka invigdes

Vår systerkyrka i Indien växer. När församlingen i Dhanora invigde sin nya kyrka, exakt 100 år efter att den gamla byggdes, var representanter från SAM på plats och delade glädjen.

Församlingen i Dhanora har i nuläget ca 1 100 medlemmar, som sjungandes kom till gudstjänsten denna dag. Invigningen inleddes med att SAM:s missionsföreståndare Kjell Larsson fick dra bort slöjan för inskriptionen vid entrén, med en text som förevigar händelsen. Sedan fick han under stort jubel och intensivt fotograferande, klippa bandet och låsa upp dörren för att gå in i den nya helgedomen.

Detta var en högtid som fick både Kjell och hans svenska resesällskap, bröderna Roland och Gunne Oscarsson, att torka flera tårar ur ögonvrån. Roland och Gunne är söner till utlandsarbetare, som bott och arbetat i bland annat Dhanora. Under senare år har de själva arbetat på andra håll i landet.

Kjell predikade under invigningsgudstjänsten. Roland visade bilder på alla SAM:s medarbetare som verkat på platsen, från år 1905 och framåt. Det var mycket uppskattat av våra indiska vänner. Hälsningar från Sverige framfördes av Gunne. Alla tre kände sig mycket glada och nöjda, när de efter många härliga timmar i Dhanoras omgivningar vände hemåt, denna fantastiska dag.

Läs mer om vår indiska systerkyrkas arbete här >