Carolina OlofsgårdFör församlingar, Vittnesbörd

I Bibeln mötte jag en Gud som älskade

Jag var nyfiken på den kristna tron redan hemma i Irak. Den kärlek jag såg i kristna människor var något helt annat än det jag kunde läsa om i Koranen. Där finns bara död. I hemlighet började jag att läsa Bibeln.

Ahmed var en av dem som kom till Sverige under den stora flyktingvågen 2015. Han väntar fortfarande på besked om uppehållstillstånd. När han kom till Sverige var Ahmeds ambition att få träffa kristna som kunde förklara den kristna tron för honom. Men under hela första året i Sverige hittade han ingen som bekände en kristen tro.

– När jag varit här ungefär ett år träffade jag mamma Amal. Jag frågade henne om hon kunde hjälpa mig att förstå vad den kristna tron handlade om. Amal tog med mig till Allianskyrkan. Där kände jag mig accepterad direkt, blev omfamnad av kärlek.

Men att bortse från vad man hela livet lärt sig är heligt, var inte helt lätt. Gång på gång kände sig Ahmed tvungen att försvara sin muslimska tro. Han beskriver det som att det pågick en inre strid i honom.
– Till slut bestämde jag mig för att läsa Koranen med andra ögon. Jag behövde inte försvara det jag läste och insåg att Koranen var full av död. I Bibeln mötte jag en Gud som älskade. Jag bad Jesus om förlåtelse och den 17 februari i år blev jag döpt. Jag ville visa alla att jag börjat ett nytt liv tillsammans med Jesus.

Dagligen utsätts Ahmed för trakasserier och hot via sociala medier, för att han har lämnat islam. Även hemma i lägenheten, som han delar med andra flyktingar, möts han av påhopp och misstänksamhet.
– Det gör mig inget, jag är trygg i Jesus. Oavsett vad som händer kommer jag aldrig släppa taget om Jesus!


Text: Marita Good

Foto: Marita Good