Marita GoodFörsamlingar, Kampanj

Församlingen har blivit min familj

Strax efter att kriget i Syrien bröt ut 2011, tvingades Nazim att fly. Hon flydde till grannlandet Libanon. Nazims familj splittrades, hennes föräldrar har dött och var syskonen finns idag vet hon inte. I tio år bodde hon i Libanon där hundratusentals syriska flyktingar lever i extrem fattigdom.

-Jag mådde väldigt dåligt, berättar Nazim, både fysiskt och själsligt. Men i Libanon fick jag kontakt med en kvinna som berättade att Jesus kunde hjälpa mig. Jag valde att som kvinnan i Bibeln med blödarsjuka, tro att Jesus kunde hjälpa mig. Han helade mig och idag betyder Jesus allt för mig, han skyddar mig, han tröstar mig. Han är min pappa.

Efter några år i Libanon fick Nazim möjlighet att komma till Sverige som kvotflykting. Mötet med Sverige blev inte riktigt som Nazim hade tänkt. Hon placerades i ett flyktingboende där hon kände sig väldigt otrygg. Hon grät varje dag, missförstod reglerna, hade ingen hon kunde prata med och kände sig väldigt deprimerad. Efter bara ett par månader valde hon att lämna Sverige.

-När jag återvände efter tre månader, hamnade jag på gatan. Eftersom jag brutit mot reglerna hade jag inte längre rätt till stöd. Nazim berättar om hur hon i desperation frågade folk hon mötte på gatan om de kände till någon kyrka där de pratade arabiska. Ganska snart lyckades hon få ett telefonnummer till Fouad och Margareta, pastorspar i Allianskyrkan i Hjällbo, en av SAM:s arabisktalande församlingar.

-Församlingen i Hjällbo har blivit min familj. Jag har en plats där jag känner mig hemma, där jag kan be och lovsjunga Gud på mitt eget språk. Idag känner jag mig trygg. Jag har Jesus i mitt hjärta och jag är omgiven av andra kristna som jag kan dela allt med. När jag pratar med pastor Fouad, behöver jag inte säga så mycket, han förstår vad jag menar ändå.

-Jag tror att Gud har en plan för alla. Det var inte en slump att jag hamnade i Sverige eller i församlingen i Hjällbo. Jag tror att jag är här av en anledning. Jag kan berätta om Jesus för alla som, likt mig, kommer till Sverige. Jag ber för Sverige som tagit emot mig och så många andra i min situation. Jesus välsigna Sverige!

TEXT: MARITA GOOD, KOMMUNIKATÖR
FOTO: PIXABAY