sam_adminInternationellt arbete, Utbildning

Efter BibelVinter

Evelina Fasth från Fiskebäck i Göteborg gick kursen BibelVinter 2017. Här kommer en hälsning från henne.

Hej!

Nu är jag äntligen på plats, det här har jag drömt om så länge jag kan minnas! Men det var först efter att jag hade gått BibelVinter som jag tog tag i min längtan.
Jag heter Evelina Fasth och är uppväxt i Fiskebäckskyrkan. Jag har alltid velat gå bibelskola för att få en stabil grund i min tro, men… Först skulle jag avsluta gymnasiet, sen började jag plugga till sjuksköterska och som nyutbildad syrra var det svårt att få tid och möjlighet att gå någon längre kurs. Så tipsade pappa mig om BibelVinter, en månadslång bibelkurs som skulle avslutas med en resa till Israel. Perfekt, tänkte jag och ansökte snabbt. På min arbetsplats var de inte ledsna när jag ville ta ut min sommarsemester redan under januari och februari.

För mig var BibelVinter ett utmärkt tillfälle att få en paus från vardagen. Jag fick lära mig mer om Bibeln, om mig själv och jag har fått bygga upp min tro. Att under en månad få umgås nästan varje vaken timme med kristna människor är fantastiskt. Jag har fått vänner för livet! Efter kursen var vi ett gäng som åkte till Israel och det var pricken över i:et. Att få se och gå på den mark där Jesus har gått, det var mäktigt. För mig har Bibeln blivit mer levande och idag är det mycket roligare och mer spännande att läsa Bibeln.

Efter BibelVinter och Israelresan startade jag en bönegrupp, hemma med mina kompisar. Bönegruppen har hjälpt mig förstå att församling inte bara är något som finns i kyrkbyggnaden, församlingen finns här mitt ibland oss, i vår vardag. Efter BibelVinter känner jag mig mer trygg i min tro. Jag vet var jag har mig själv och Gud. Det är som om jag har fått lära känna den riktiga Evelina, och fått en glimt av vem Gud verkligen vill att jag ska vara.

Så i maj förra året tog jag tag i det där jag har längtat efter hela livet. Jag skickade in en ansökan om att få tjäna på Mercy Ships. Så länge jag kan komma ihåg har jag velat åka ut och hjälpa de mest behövande. Ansökningsprocessen tog mer än ett år, men nu äntligen är jag här. Jag finns ombord på Africa Mercy (som båten heter). Vi ligger förankrade i hamnen i Conakry, som är huvudstad i Guinea, och jag ska vara här i fyra månader. Båten stannar ett helt år. I skrivande stund är det min fjärde dag och jag älskar det redan! Jag kommer att jobba som sjuksköterska på en avdelning för plastikkirurgi vid brännskador, klumpfot eller bortopererade godartade tumörer m.m. Jag kommer även att vårda ortopedpatienter. Här finns många med felställda ben, medfött eller på grund av trauma och undernäring.

Båten har precis anlänt till hamnen och än så länge har det inte kommit några patienter. Ett bedömningsteam träffar nu de sökande för att se om vi har möjlighet att hjälpa dem. Patienterna börjar komma ombord under nästa vecka, så då
öppnar vi våra vårdavdelningar och mitt arbete startar.

Allt gott!

Hälsningar
Evelina Fasth