Marita GoodBarn och ungdom

Barnkörläger är toppen!

Under ett par dagar i mars samlas drygt 700 barn och ledare till SAU:s barnkörläger. Två intensiva dagar när de får träffa nya vänner, leka, ha andakt och lära sig massor av nya sånger.

Det roligaste med barnkörläger är att vara tillsammans och lära känna nya kompisar, och så att lära sig nya sånger förstås, säger Frida från Lekeryd. Kompisarna Tim och Tilly nickar instämmande. Jag träffar dem i Allianskyrkan Huskvarna där ett av SAU:s sju barnkörläger anordnas under en intensiv helg i mars månad. Alla tre har varit med på barnkörlägret flera gånger och tycker att det är något av årets höjdpunkt.
– Det är jätteroligt att vara så här många. I vår kör brukar vi bara vara runt 20, men nu är vi 120 barn! utbrister Tim.

Malin Jarl, som är en av årets körledare håller med.
– Det är så häftigt att stå framför hela kören. Musiken börjar spela och så möts man av en ”sångvägg” när barnen börjar sjunga. De är fantastiska på att lära sig sångerna, speciellt om de får lite stöd av rörelser och bilder, säger Malin.

Under lägret, som samlar över 700 barn och ledare, övas tio nyskrivna sånger in. Utöver sångövningarna ägnas mycket tid till lek, fika och kvällssamling med andakt. För många av barnen är barnkörlägret första gången de ska sova borta, utan mamma eller pappa. Det är en utmaning som vanligtvis går bra eftersom varje kör har med sig sina egna ledare som känner barnen väl.
– Något av det häftigaste med barnkörlägret är att sångerna som barnen lär sig finns kvar och lever med barnen resten av livet. De tar med sig dem hem och sprider budskapet vidare bland alla de känner, avslutar Malin.


Text: Marita Good

Foto: Marita Good