Carolina OlofsgårdFörsamlingar

Ulf Häggqvist föreslås bli ny missionsföreståndare för Svenska Alliansmissionen

Under året har en grupp, utsedd av SAM-styrelsen, arbetat med rekrytering av ny missionsföreståndare. Processen är nu avslutad och SAM-styrelsen har valt att presentera ett namnförslag till församlingarna – Ulf Häggqvist.

Sedan sex år tillbaka arbetar Ulf som församlingskonsulent på SAM centralt. Han är 56 år och bor i Smörvik utanför Jönköping tillsammans med sin fru Helena.

Under hela sin uppväxt och större delen av sitt yrkesliv har Ulf verkat inom rörelsen. Han växte upp i Nässjö Alliansförsamling och från tidig ålder tog församlingens och SAU:s ungdomsverksamhet upp en stor del av hans fritid.

Under senare delen av 1980-talet gick Ulf pastorsutbildningen på Korteboskolan, Jönköping. Sedan dess har han varit pastor i flera församlingar, såväl på småländsk landsbygd och småstad som i Göteborgs förort. 

På frågan varför Ulf har valt att ställa sig till förfogande svarar han:
– Jag har fått vara en del av den här rörelsen sedan jag var barn och känner en stor kärlek till den. I 25-års åldern lovade jag både mig själv och Gud att i det här sammanhanget vill jag tjäna resten av mitt liv, i såväl med- som motgångar. Jag tror att SAM har något viktigt att bidra med i vår värld genom vårt Jesuscentrerade budskap och med vår längtan att som missionsrörelse få dela evangeliet med andra.

Björn Söderblom, SAM-styrelsens ordförande, uttalar sig.
– SAM-styrelsen är både glad och tacksam för att Ulf tackat ja till att föreslås bli SAM:s nya missionsföreståndare. Vi ser att Ulf har ett stort förtroende inom rörelsen och ett väl utvecklat kontaktnät med både SAM:s pastorer och församlingar. Genom sina olika pastorstjänster i både mindre och större församlingar har han en gedigen kunskap om både SAM och SAU.

Namnförslaget har nu gått ut på remiss och församlingarna har fram till slutet av januari att yttra sig. Ny missionsföreståndare väljs vid årskonferensen som äger rum Kristi Himmelfärdshelgen 2021.


Text: Karin Flygare, kommunikationsansvarig
Foto: Carolina Olofsgård

Mer information: Björn Söderblom, styrelseordförande, tfn 076-832 96 21