Marita GoodSAU

Musik – en Guds gåva

Vi tror att musiken är Guds gåva till oss och vill uppmuntra unga kristna musiker att genom musiken möblera för Gudsmöten.

Ett område där Gud berör oss är genom musik i alla dess former. Vi tror att musiken är Guds gåva till oss att glädjas över och njuta av. Vi tror också att musiken på ett unikt sätt kan framföra budskapet om Jesus. När vi går hem efter en gudstjänst eller annan samling i kyrkan, finns sångerna kvar. Långt efter att gudstjänsten tagit slut går många av oss fortfarande och nynnar på orden vi sjöng.

Idag lever våra barn och ungdomar med musik på ett sätt som inte var möjligt för några år sedan. Det finns undersökningar som säger att barn i årskurs nio lyssnar på musik upp till 13 timmar per dag. Här vill vi finnas med, vi vill att flera av de där timmarna ska få vara en hälsning från vår bästa vän Jesus. Därför anordnar vi musikerdagar, barnkörläger, GF Vinter och Gullbrannafestival. Under våren har vi även arrangerat Mirjam-kvällar där vi uppmuntrat unga tjejer i våra församlingar som spelar, sjunger och skriver låtar, att ta vara på och utveckla den gåva de fått. Det har varit uppskattade kvällar och något vi hoppas kunna fortsätta med till hösten.

Med din gåva vill vi fortsätta uppmuntra unga kristna musiker att genom musiken möblera för Gudsmöten.