Marita GoodFörsamlingsplantering

Kyrkan – en plats för alla

För några månader sedan tog Douglas Lingver över stafettpinnen från Jan-Erik Josefsson som pastor i pionjärförsamlingen Kärrtorpskyrkan. Douglas brinner för att hjälpa människor att komma till tro på Jesus. Därför är han mer än gärna ute bland folk för att lära känna nya människor och dela med sig av sin tro.


– Att möta människor spontant är en stor fördel som vi har i Kärrtorp och andra liknande platser där folk ofta rör sig ute. Jag tycker om spontana möten, det är något speciellt med dem. Vanligtvis blir de korta på två, tre minuter men då och då kommer det där välsignade mötet som leder till att någon vill tro på Jesus, berättar Douglas.

Någon gång i veckan samlar Douglas en liten grupp omkring sig, några från Kärrtorpskyrkan och några från Skarpnäckskyrkan (ett par tunnelbanestationer bort), som följer med honom ut för att samtala med människor. De berättar kort om sin tro, delar ett traktat med dem som är intresserade och bjuder in till församlingen. Varannan fredag bjuder de dessutom på pannkakor, något som är mycket uppskattat.
– Min vision är att Kärrtorpskyrkan skulle bli en plats dit människor vill strömma för att få uppleva frälsning, upprättelse och befrielse. Ända sedan jag kom till tro för 15 år sedan har jag längtar efter att få möta nya människor som hungrar efter att möta Gud. För att det ska bli en verklighet behöver vi dela med oss av evangeliet och samtidigt vara en förebild för människor i Kärrtorp.

Douglas menar att det är viktigt att se varje människa. 95 % av dem du möter är öppna för att prata lite kort. Då bör det du säger vara enkelt och du måste möta personen som den är, i ödmjukhet.

Sedan några månader tillbaka finns församlingen även med i Samhällsmatchen, ett värdefullt initiativ startat av en medlem och en blivande medlem i Kärrtorpskyrkan. För Kärrtorpskyrkans del innebär det att de varje fredagskväll fungerar som en ungdomsgård i Kärrtorp. De erbjuder mackor, juice, frukt och trevlig gemenskap. Detta har blivit mycket uppskattat av såväl ungdomar som boende i området.
– Många ungdomar vill gärna prata om vad som hände på rasten i skolan men också om tro, avslutar Douglas.

TEXT: MARITA GOOD, KOMMUNIKATÖR
FOTO: PRIVAT

I vår insamlingskampanj Steg för en bättre värld, samlar vi just nu in medel till vårt arbete med församlingsplantering, läs mer om det här.