Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

En rörlig värld är en rörig värld?

8 februari KL 10:00

Migration, kulturmöten och den globala kyrkan

Migrationen målas ofta upp som en av våra stora framtidsutmaningar. År 2022 fanns det över 108 miljoner människor som p g a krig, konflikter och förföljelse hade fått lämna sina hem. Klimatkatastrofen förväntas leda till att denna siffra kommer stiga framöver. Samtidigt märker vi att polarisering och främlingsfientlighet också ökar på många håll. Mitt i denna rörliga och röriga värld är vi kallade att vara kyrka. Vad kan våra kristna syskon runtom i världen lära oss om att möta migranter och flyktingar och hur reflekterar vi teologiskt över de stora samhällsutmaningar som migrationen leder till?

På PROMIS-dagen får vi lyssna till svenska och internationella forskare som ger oss samhälleliga och teologiska perspektiv på migration och vi får dessutom inblickar i hur kyrkor på olika håll i världen hanterar migrationsutmaningar och kulturmöten som följer med migrationen.

Var? Det går att delta i PROMIS-dagen från ALT:s alla studiecenter. För missionärer i fält eller andra intresserade som befinner sig långt från våra studiecenter så ges möjlighet att följa dagen via stream.

Mer info om medverkande, anmälan, kostnad mm kommer inom kort.

Varmt välkomna!