Carolina OlofsgårdInternationellt arbete

EXTRA: Stöd katastrofhjälpen i Moçambique och närliggande länder

Flera länder i sydöstra Afrika befinner sig just nu i en humanitär katastrof efter att cyklonen Idai förstört eller ödelagt stora områden. Svenska Alliansmissionen har flera systerkyrkor och samarbetspartners i områdena.

Det finns ett stort behov av humanitär hjälp för de människor som drabbats av katastrofen. Svenska Alliansmissionen har samarbeten med systerkyrkor och organisationer på plats. I huvudstaden Maputo i södra Moçambique berättar Alexandre Chilengue, pastor i en av systerkyrkorna, om situationen.
– Vi ser ett stort lidande i området omkring staden Beira. Där finns varken vatten, el eller fungerande kommunikation. Vi ber om stöd från er, både genom bön och ekonomiskt bidrag till hjälparbetet.

Svenska Alliansmissionen har under helgen försökt att få kontakt med systerkyrkorna som finns i området där cyklonen slog till som värst. I staden Beira finns en systerkyrka som vi ännu inte har lyckats få kontakt med.

I Pemba i norra Moçambique har Svenska Alliansmissionen medarbetarna Diane och Asante Manu. Här har cyklonen inte slagit till lika hårt och paret mår efter omständigheterna väl.

– Våra böner är hos de som drabbats och vi startar nu en insamling för att kunna bistå med katastrofhjälp, säger Martin Ström, internationell missionsledare på Svenska Alliansmissionen.

Var med och stöd den humanitära katastrofhjälpen genom bön och ekonomiskt bidrag!

GE EN GÅVA >

Insamlade medel distribueras via våra samarbetsorganisationer.


För mer information:

Martin Ström
Internationell missionsledare
070-682 69 62

Presskontakt:

Karin Flygare
Kommunikationsansvarig
073-381 49 15