Loading Events

Fortbildning: Musiken i gudstjänsten

26 maj KL 09:30

Online

Välkommen till fortbildning för församlingsanställda, på temat Musiken i gudstjänsten!

Musik, detta ämne som både berör och upprör, som engagerar och ibland tyvärr separerar. Vi behöver lyfta musiken som funktion, syfte och ämne i våra församlingar så att det mer får bli det andliga redskap som vi tror Gud tänkt att det ska vara. Vi får undervisning om vad musik är, hur den ska användas och hur vi kan jobba med den i våra församlingar, oavsett om vi själva utövar musik eller inte. Det kommer också finnas tid för diskussioner och samtal.

Då vi inte kan genomföra fortbildningsdagen som den ursprungligen var tänkt kommer vi istället göra den online i två steg:

  • 4 mars kl. 9.30-12.00 med Michael Jeff Johnson. Michael delar med sig av sina erfarenheter som församlingsanställd, låtskrivare och musiker. Han pratar om vad musiken i gudstjänsten kan få betyda och hur vi kan få bära varandra genom sången.
  • 26 maj kl. 9.30-12.00 med Sara Vittgård. En förmiddag då vi bland annat tar upp musikrelaterade frågor som ni bär med er och möter i församlingsarbetet. Vi kommer också att titta närmare på och resonera kring vad vi sjunger i vårt samfund, både vad gäller textligt teologiskt innehåll och musikaliska uttryck.

Båda tillfällena är kostnadsfria. Det går bra att vara med på båda samlingarna eller bara den ena. Anmäl dig nedan.

Anmäl dig till fortbildningen

Här kan du anmäla dig till båda eller bara den ena av de fortbildningar som SAM erbjuder församlingsanställda, på temat "Musiken i gudstjänsten".

Svenska Alliansmissionen

Västra Storgatan 14

553 15 Jönköping

Tel: 036-30 61 50

E-post: info@alliansmissionen.se

TILL KONTAKT

Swish 123 138 89 82

BG 140-0753

Ord till eftertanke

Led den unge in på den väg han bör gå, så följer han den även som gammal.

 

Ords 22:6