Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Barnteologidag

26 oktober 2023 KL 09:00

Välkommen att delta i en viktig och spännande teologidag utifrån barns perspektiv och frågor. Dagen vänder sig till pastorer, anställda och ideella ledare i församling, studenter på ALT och andra som på olika sätt möter och reflekterar teologiskt omkring barn, tro och undervisning i församlingen.

Kärlek är centralt i Bibeln. Gud är kärlek. I Jesus visar Gud sin kärlek. Kärlek är ett ord vi ofta och gärna använder i mötet med barn. I böner, sånger, berättelser och undervisning vill vi att barnen verkligen ska förstå och känna att Gud älskar dem. Men vad är kärlekens innehåll? Kan Guds kärlek bli något barn ”hör om” men aldrig riktigt upplever? Hur hjälper vi barn i olika åldrar att förstå och erfara Guds kärlek? Hur blir den ”begriplig” och ”på riktigt”? Och hur vet man att man verkligen är älskad av Gud när man inte får svar på sina böner?

Ta tillfället att delta och reflektera tillsammans med andra på plats vid någon av ALTs Studiecentra i Örebro, Göteborg, Jönköping, Malmö, Stockholm eller Umeå. Möjligheten finns också att delta digitalt via länk.

MER INFORMATION SAMT ANMÄLAN HITTAR DU HÄR