Image

UTSTÄLLNINGAR

Image

Välkommen till oss på Nya Musik, din bokhandel i Jönköping och på webben. Hos oss hittar du ett stort urval av böcker, CD, noter, musikinstrument och presenter.


Image

Bibeläventyret är ett icke-konfessionellt läromedel, som sedan år 2000 används i årskurs 4 eller 5, utformat efter skolans behov, i ca 1500 klasser per år.

Det är en mycket kreativ och pedagogisk metodik, som leds av en utbildad och licensierad instruktör. Bibeläventyret är en del av Svenska Bibelsällskapet, vars huvudmän är alla kyrkor i Sverige.


Image

Tillsammans med våra huvudmän, som Svenska Alliansmissionen, arbetar vi för att göra Bibeln översatt, känd, spridd och använd – i Sverige och internationellt.

Du är välkommen att vara en aktiv del i arbetet på svenska skolor, i översättning eller i stödjandet av internationella projekt!


Image

Är en missionsorganisation som skapar möjligheter för dig att använda dina färdigheter, dina resurser och dina böner för att nå de onådda.

Med vårt nätverk av strategiska partners och vår erfarenhet inom media, medicin och samhällsutveckling vill vi stötta dig så att du kan bli delaktig i arbetet, så att människor överallt kan höra om Jesus, se Honom i handling och lära sig att följa Honom.


Image

Diakonia är Svenska Alliansmissionens och Equmeniakyrkans biståndsorganisation. Med Jesus som förebild kämpar vi för en rättvis, jämlik och hållbar värld.

Hur pratar vi med barnen om tro, rättvisa och framtiden? Det har SAU, Diakonia och Equmenia funderat en hel del på. Resultatet är Barnens tankesmedja Challenge: ett koncept för barn i åldrarna 8 – 12 år.

På Diakonias seminarium berättar Emma Andersson och Jakob Ämterlind från SAU och Ida Hennerdal och Unni Jonsson från Diakonia mer!


Image

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund. Tillsammans med våra medlemsorganisationer, samverkansparter och deltagare erbjuder vi folkbildning; kurser, studiecirklar och kulturprogram.

Vi tror att det är i mötet med andra som vi får nya perspektiv på tillvaron och växer som människor. Vår övertygelse är varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor.

Hör av er till oss om ni har frågor gällande folkbildning. Det kan vara ökad digital kunskap, efterfrågan av studiecirkelmaterial eller önskan om samarbete vid ett arrangemang. Vi är aldrig längre än ett telefonsamtal bort.


Image

Alla kan läsa teologi!

Vill du fördjupa dig i teologi i sommar? För andra året i rad erbjuder ALT Sommarkurser. Tre kurser som ges på halvfart och distans. Mer info om innehåll och upplägg finns på vår hemsida. Välkommen med din ansökan senast den 25 maj!

I höst erbjuder ALT Lördagskurserna: Gamla testamentets böcker och budskap samt Kyrka och mission i en global värld. Fyra lördagar på något av våra sex studiecenter. Välkommen med din ansökan senast den 10 augusti!

Läs mer om våra kurser och vårt övriga utbud på www.altutbildning.se.


Image

Mullsjö folkhögskola erbjuder en härlig kompott av utbildningar, kortkurser och konferensverksamhet.

Förutom möjligheten att läsa in gymnasiet eller ägna ett år till skapande inom våra konstinriktningar, erbjuds två bibelskolor. KRIK-linjen, ettårig med fokus på Bibel, hälsa, träning och beachvolley. BibelVinter, fyra veckor där Bibeln och det kristna livet står i centrum.

Skolans lokaler samt den omgivande miljön med skog och sjö runt knuten, passar även perfekt för konferenser och helgkurser.