Min tid på lärjungaskolan var livsförvandlande och jag fick lära mig vad ett liv tillsammans med Gud verkligen innebär.

Ellen

SAM och SAU vill tillsammans uppmuntra och stödja dig som är 18-29 år att gå en internationell lärjungaskola. Det ger dig en unik möjlighet att få växa i din tro tillsammans med kristna vänner från andra delar av världen. Du får också insikt i olika utmaningar som finns i världen och utrustas för att kunna hjälpa människor att komma närmare Jesus.

Vi ger därför dig som är medlem i en SAM-församling eller SAU-förening chans att söka vårt stipendium på 2000 kr i månaden. Du kan ansöka om bidrag för upp till ett halvår.

Utbildningen du söker till ska vara:

 • en internationell lärjungaskola med missionsinriktning
 • minst 3 månader lång
 • organiserad av en etablerad kyrka eller organisation som delar SAM:s och SAU:s teologi och värdegrund

För att få rätt till stipendiet förväntas följande av dig:

 • ett inledande samtal på SAM:s kontor innan utresa.
 • en offentlig presentation i hemförsamlingen innan utresa, t.ex. vid en gudstjänst.
 • uppdateringar i form av nyhetsbrev till SAM och din hemförsamling varannan månad.
 • ett uppföljande samtal på SAM:s kontor efter hemkomst.

Om du är intresserad av att ansöka om vårt Gå-stipendium, fyll i formuläret nedan. Har du frågor är du välkommen att maila till info@alliansmissionen.se så hjälper vi dig vidare.

För att vi ska kunna handlägga din ansökan behöver vi också en rekommendation från din pastor. Rekommendationen ska skickas direkt från pastorn till info@alliansmissionen.se.

Stipendiet beviljas en gång per person.

Ansök om Gå-stipendium

 • Max filstorlek: 50 MB.
  Om du skickar in antagningsbeskedet via post, var vänlig kryssa i rutan nedan. Skicka till Svenska Alliansmissionen, Västra Storgatan 14, 553 15 Jönköping.
  I samband med din ansökan godkänner du att dina personuppgifter sparas i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Syftet är att utföra subventioneringen samt ha kontakt innan, under och efter studietiden. Uppgifterna stannar hos Svenska Alliansmissionen och lämnas inte vidare till tredje part.