Image

Stöd Ukrainas befolkning

Inom SAM arbetar vi med att stödja Ukrainas befolkning både på plats och i Sverige.

Förnödenheter på plats

Vår samarbetspartner Sam-Hjälp arbetar sedan många år i Ukraina och i angränsande länder. De förmedlar stöd till människor i landet och bland flyktingar som söker sig till grannländerna. Behovet av ekonomiska medel är stort för att möjliggöra transporter och inköp av förnödenheter. Här vill vi hjälpa till.

Swisha din gåva till 123 138 89 82 och märk "Ukraina"

Vill du hellre göra en inbetalning med bankkort?
KLICKA HÄR >

Möta flyktingar i Sverige

Miljontals ukrainare är på flykt och en del kommer till Sverige. Vi som rörelse har ett uppdrag att genom ord och handling visa på medmänsklighet. Inom SAM finns nu ett 15-tal kontaktpersoner som samordnar våra ideella resurser. Maila vår integrationskonsulent för att kunna höra av dig till kontaktpersonen i ditt närområde.

Daniel Berner

Integrationskonsulent

070-209 16 19

Vi är många som med bestörtning följer invasionen av Ukraina. Vi känner på djupet med barn, kvinnor och män som drabbas svårt till följd av eskalerande våld och krig. Vi ber för människor i Ukraina och för alla som har makt att stoppa våldshandlingar och arbeta för fred.

Bön för situationen i Ukraina

Heliga treeniga Gud, du som är världens upprätthållare och frälsare. Vi ber för situationen i och omkring Ukraina. Vi ber om insikt, mod och handlingskraft hos politiker och ledare att gå fredens väg. Stärk enheten mellan människor, folk och stater. Hjälp oss alla att verka för fred och försoning. Jesus Kristus, vår befriare, ge våra oroliga hjärtan ro. Kom med din fred.

Amen.