KATASTROFHJÄLP EFTER CYKLONERNA I SYDÖSTRA AFRIKA

Moçambique, Zimbabwe och Malawi


Foto: Mercy Air/MAF

Förödelsen efter cyklonerna Idai och Kenneth är enorm och har drabbat miljontals människor. I staden Beira och i området runtomkring finns våra systerkyrkor och samarbetsorganisationer. Nu kraftsamlar vi för att hjälpa så många vi kan. Ge en gåva så ser vi till att den kommer fram, antingen via våra lokala kontakter eller via samarbetsorganisationer som också finns på plats.


GE EN GÅVA
 

DU KAN OCKSÅ GE DIN GÅVA VIA:

  • Bankgiro: 140 – 0753

  • Swish: 123 138 89 82

Märk inbetalningen “Katastrofhjälp”

 

NÖDHJÄLPSUTDELNING I BYAR RUNT CHIMOIO

Nu är vår utdelning av nödhjälp till byar runt Chimoio avslutad. Vår medarbetare Jan-Eric Jansson, som befunnit sig i södra Afrika sedan november har fått möjlighet att vara med under utdelningen.

NY CYKLON FÖRSVÅRAR LÄGET I SYDÖSTRA AFRIKA

Människor i sydöstra Afrika har på kort tid drabbats av ytterligare en cyklon som fått namnet Kenneth och behovet av hjälp i form av förnödenheter och återbyggnad är nu ännu större.

ÅTERUPPBYGGNAD

Nu börjar vår systerkyrka i Beira arbetet med återuppbyggnad. Det är främst änkor och barn som förlorat sina föräldrar som får hjälp att renovera sina hem. Här berättar vår medarbetare Diane Manu om en kvinna som fått h ...

BEIRA DAG 3

Vår internationella medarbetare, Diane Manu finns just nu i det katastrofdrabbade Beira i östra Mocambique. Där får hon tillsammans med vår systerkyrka vara med och dela ut en del av den katastrofhjälp vi kunnat skicka ...

DIANE MANU BERÄTTAR OM SINA UPPLEVELSER I BEIRA

I måndags eftermiddag anlände vår internationella medarbetare Diane Manu till katastrofområdet i Beira, Moçambique. Nedan kan du läsa om hennes upplevelser.

SAM PLANERAR INSATSER TILLSAMMANS MED SYSTERKYRKOR

Systerkyrkorna i Moçambique och Zimbabwe planerar nu för att genomföra flera hjälpinsatser och SAM finns på plats för koordinering av och stöttning i arbetet.