Marita GoodBarn och ungdom, SAU

Karantänspelen

Vad gör man som ungdomsledare när ens ungdomar uppmanas att stanna hemma? Jonatan Holm i Åsarp startade Karantänspelen, där hans ungdomar får möjlighet att "umgås" på distans.

”Vi låter inte Corona stoppa oss ifrån att umgås utan med inspiration från andra, kommer vi köra en turnering på distans.”
Med de orden inbjuder Korskyrkan i Åsarp sina tonåringar att umgås på distans.

– Idén har jag fått från en kyrka på Cypern som tog fram denna lösning. Jag frågade ifall jag fick låna deras upplägg och det gick bra sa de, berättar Jonatan Holm som arbetar som ungdomsledare i Åsarp och är den som ligger bakom webbsidan karantanspelen.one.

–  Vi vill inte sluta erbjuda ungdomarna något att göra utan vill ha ett alternativ, även ifall vi kommer att behöva stanna hemma framöver.

På webbsidan hittar församlingens ungdomar all information som behövs för att vara med. Utmaningarna läggs sedan upp och utförs i Google classroom, en plattform som även många skolor använder och som är gratis för alla med ett googlekonto.

Två gånger i veckan, onsdag och lördag, släpper Jonatan olika utmaningar till sina ungdomar. En del ska genomföras individuellt, en del som lag/familj och i en del utmaningar krävs det att man parar ihop sig – online – med någon annan.

– När de tävlande är färdiga skickar de in sitt bidrag till mig och sedan utser jag några vinnare.

Här finns möjlighet för fler kyrkor att hänga på. Man utgår då från samma webbsida och samma utmaningar men varje församling har sin egen individuella tävling.

Läs gärna mer om detta på karantanspelen.one. Där hittar du även kontaktuppgifter till Jonatan om du vill veta hur din församling kan ansluta sig.


Text: Marita Good
Foto: Bilden kommer från en av spelets utmaningar, ”Måla en bild i en app”.