Ungdomsledare/Ungdomspastor 50 – 75%

Storegårdskyrkan Eksjö

Världens bästa jobb?

Vi söker dig som har Jesus som centrum och nav i ditt liv. Du tycker det är roligt och utmanande att arbeta med ungdomar, att bygga relationer och dela med dig av din tro.

Utmaningen: Att hjälpa till att forma en kristen miljö som ungdomar dras till, trivs i och där de utvecklas i sin tro och växer närmare Jesus.
Roligt: Arbetsglädje är viktigt. Du får möjlighet att vara del av ett team såväl i församlingen som i det eku-meniska arbetet.
Tron: Ungdomar funderar. Det är viktigt att du har förmågan att reflektera över din tro och samhället. Med öppenhet kan du fånga upp deras tankar.

Vi söker dig som har erfarenhet av ungdomsarbete i församling. Som ungdomspastor ser vi att du har en pastorsutbildning. Söker du som ungdomsledare bör du ha utbildning från folkhögskola/bibelskola eller motsvarande.

Storegårdskyrkan är en församling på ca 200 medlemmar med en kyrka mitt emellan tre skolor i centrala Eksjö. Vi har sedan många år ett livaktigt barn- och ungdomsarbete. Verksamheten för de yngre åldrarna drivs till största delen av ideella krafter. Större delen av tonårsarbetet ansvarar vår nuvarande ungdomsledare för.

Du som tillträder tjänsten kommer arbeta med ungdomsarbete som huvudinriktning. Dels i församlingsarbetet, dels i ett ekumeniskt samarbete runt tonåringar i Eksjö. Det kan innebära arbete i församlingen, på ”skolfiket”, tonårskvällar, konfirmation, lägerverksamhet mm. Tjänsten innebär både ett självständigt arbete och samarbete med ideella medarbetare, ungdomsledare från andra församlingar och med församlingens pastor. Tjänsten är på 50–75%.


Sista ansökningsdatum är 15 april med tänkt tillträde augusti 2021. Intervjuer kommer hållas fortlöpande.
Ansökan skickas till gunillaagren63@gmail.com.

För mer information kontakta personalansvarig Gunilla Ågren 070–2947668 eller pastor Conny Hedengren 0381–14545.

www.storegardskyrkan.se