Ungdomsledare/ungdomspastor 50 – 75%

Värne Alliansförsamling

Är du vår nya ungdomsledare eller ungdomspastor?

Du har lätt för att skapa relationer med barn och unga och brinner för att skapa tillfällen för dem att möta Jesus. Du är en övertygad kristen med en längtan att få tjäna i församling. Vi ser gärna att du har gått någon form av bibelskola eller liknande.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå i:

  • Leda, planera och delta i arbetet med tonår på fredagskvällarna.
  • Hålla kontakt med ungdomar via till exempel olika sociala medier.
  • Vara en i UV-scouts ledarteam.
  • Vara en i söndagsskolans ledarteam.
  • Delta i ett urval av församlingens styrelsemöten samt SAU-föreningens styrelsemöten.
  • Delta i församlingsarbete och gudstjänstliv enligt överenskommelse med styrelsen.

Ditt fokus kommer att vara på att finnas på plats för ungdomar och barn men det kommer även att ligga en del praktiskt förberedelsearbete på dig som till exempel handling till tonårsverksamheten.

Med tanke på dina arbetsuppgifter kommer tjänsten främst att var förlagd till kvällstid och helger. Det går att kombinera tjänsten med ett annat deltidsjobb eller med deltidsstudier.

Körkort behövs då inga bussförbindelser finns. Vi har ingen pastorsbostad att tillgå men församlingens medlemmar kan bidra med hjälp i sökandet efter boende för dig.

Tjänsten kommer att omfatta 50-75% beroende på vad vi kommer överens om. Tillträde snarast.

 

Värne Alliansförsamling är en landsortsförsamling på småländska höglandet med cirka 90 medlemmar i olika åldrar. Församlingen är ansluten till Svenska Alliansmissionen och har en SAU-förening. Vår verksamhet består av bland annat hemgrupper, dagledigträffar, gudstjänster och bönesamlingar. Vi har ett aktivt barn- och ungdomsarbete som innefattar söndagsskola, UV-scout, tonår och konfirmationsundervisning. Där har vi glädjen att få möta unga från hela bygden. Vi arbetar även aktivt för att vara ”hela bygdens kyrka” genom att anordna exempelvis talkshow-kvällar med intressanta människor och god mat, frukostföreläsningar med mera. Under pandemin började vi websända gudstjänster samt andra olika slags samlingar.

Församlingen understöder missionsarbete, för närvarande i Mozambique och i Rosengård i Malmö samt har en vänförsamling i Estland.

Då behoven under flera år vuxit och verksamheten utvecklats så genomfördes under 2015–2016 en totalrenovering och utbyggnation av kyrkan och våra lokaler är nu fräscha och ändamålsenliga. Det finns också en beachvolleybana i nära anslutning till kyrkan.


Kontakt

Tomas Andersson, ordförande  e-mail: ordf@varneallianskyrka.se  tel: 070-6642416

Emilie Nyrèn, ordförande SAU-föreningen e-mail: emilie@nyren.be tel: 070-7670499