Ungdomsledare

Löfstadkyrkan i Tranås

Till hösten söker vi en ny ungdomsledare. Är du intresserad?

Vem är du

Vi tror att du älskar ungdomar, Gud och församlingen. Du har en önskan att få vara en förebild för unga människor och visa på ett liv i Jesus fotspår.

Uppdraget som ungdomsledare

Vi vill att du framförallt lever nära våra ungdomar. Fredagskvällarna på Tonår är navet i gemenskapen och vi har en stor grupp med härliga tonåringar som ser fram emot att hänga med dig. Vi vill forma tjänsten efter dina styrkor, men övriga grupper för barn och ungdomar i vår kyrka är: Barnkyrkan, Scout, Tonår Light (mellanstadiet), Konfa och XL (Gymnasiet och uppåt). I vår gemenskap har vi det senaste året fått välkomna flera ungdomar från främst Afghanistan, så integration är också en viktig sak för oss. Tillsammans med våra två pastorer, vår församlingspedagog, styrelse, föreståndargrupp och inte minst våra ideella ledare är du med och leder Löfstadkyrkan mot framtiden. Vår förhoppning är att få samarbeta med dig under mer än ett år, då relationer växer sig starka över tid. Tjänsten är på heltid. Eventuellt kommer vi satsa på ytterligare en deltidstjänst, så hör av dig även om du inte kan eller vill jobba heltid.

Löfstadkyrkan

Löfstadkyrkan ligger centralt i Tranås och har ca 370 medlemmar. Församlingen tillhör Equmeniakyrkan och Svenska Alliansmissionen. Vår dröm och vision är att vara ”en kyrka för hela livet, där mötet med Jesus Kristus förvandlar: mig, dig och världen”. Vi vill att allt vi gör ska få handla om detta! Arbetet för barn, ungdomar och samhällets utsatta ligger oss extra varmt om hjärtat.

Tranås

Tranås är en klassisk svensk småstad med knappt 20 000 invånare, där det är lätt att trivas. Staden har ett levande centrum, ett aktivt föreningsliv och fantastiska omgivningar. Sjön Sommen ligger strax utanför stan och här har Löfstadkyrkan två sommarhem precis vid vattnet – Hättevik och Furuvik – med möjlighet till bad, bastu, beachvolley, fotboll och mycket annat. I Tranås finns ett gott samarbete mellan kyrkorna (främst Brunnsparkskyrkan/EFK när det gäller ungdomar).

Ansökan

I din ansökan vill vi att du berättar lite om vem du är, dina erfarenheter, varför du vill vara ungdomsledare, samt anger ett par referenspersoner, t ex pastor, ungdomsledare, eller någon annan ledare i din församling. Maila din ansökan till: kontakt@lofstadkyrkan.se. Intervjuer sker löpande och du börjar tjänsten 1 aug, eller enligt överenskommelse.


Frågor: Lena Nygårds, personalutskottet 070-238 45 65 Tobias Wahlström, pastor 073-150 41 42