Ungdomsledare 100%

Allianskyrkan, Värnamo

Vi söker en ungdomsledare som vill skapa glädje och engagemang bland våra barn och unga.

Välkommen att bli en del av Allianskyrkan i Värnamos ledarteam och härliga ungdomsgäng!

Värnamo Alliansförsamling är en församling med ett rikt barn- och ungdomsarbete och med ca 400 medlemmar i alla åldrar. Församlingens vision är “Tillsammans vill vi visa Värnamo vem Jesus är” och till hösten har vi just ”församling och evangelisation” som nytt fokusområde. Som ungdomsledare kommer du att ingå i vårt pastorsteam. Församlingen har två heltidsanställda pastorer med Henrik Sjöholm som föreståndare och David Skoglar som arbetar med inriktning mot barn, unga, ledare och familj. Du kommer med andra ord inte att arbeta ensam utan kommer få goda möjligheter till stöttning och utveckling i ditt ledarskap. Läs mer om oss på www.varnamoallians.se.

Värnamo

Värnamo är en kommun i Småland, med ungefär 34 500 invånare.  I staden bor ca 20 000. Värnamo ligger lättillgängligt, där E4 möter väg 27, med närhet till bl.a. Jönköping, Växjö och Göteborg. Här finns både stadsliv och närhet till natur och friluftsliv. 2023 utnämndes Värnamo till Sveriges friluftskommun för sitt långsiktiga arbete med friluftsfrågor och 2024 fick Värnamo utmärkelsen ”Årets kulturkommun” för det breda utbudet av kulturaktiviteter för alla åldrar men med särskilt fokus på barn och unga. I Värnamo är vi också mycket stolta över att ha ett lag i fotbollens högsta serie Allsvenskan.

Ungdomsledartjänsten

Vi tror att du har en längtan att hjälpa tonåringar och unga vuxna att finna sin tro och växa i sin tro. En grundläggande del i detta kommer vara våra fredagskvällar med ”Tonår”. Vi är glada för att i dag ha en rätt stor tonårsgrupp med ett stabilt och vuxet ledargäng. Här blir din roll att bygga relationer och vara en härlig förebild genom att med dina gåvor leda unga människor en bit vidare på trons väg.

Vi ser också ett behov av att tänka framåt kring vårt tonårsarbete. Du kommer att få vara med och utveckla verksamheten så att blivande tonåringar hittar in i tonårsgruppen och känner sig hemma i församlingen. Därför är det viktigt att du också finns med i vårt scoutarbete. Vi skulle även vilja utveckla vårt smågruppsarbete och på så sätt hjälpa både ungdomar och unga vuxna att tillsammans lära känna Jesus och bli en del i Guds församling.

Andra återkommande uppgifter är att vara delaktig i vår konfagrupp samt att finnas nära våra barn- och unga i söndagsgudstjänsten. Du kommer även att få följa med på olika läger och andra arrangemang. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga ledare i grupperna.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Vi ser gärna att du har gått bibelskola och har erfarenhet av arbete med barn och unga.


Anställning

Heltid eller efter överenskommelse
Tillträde hösten 2024 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Välkommen att skicka din ansökan till ansokan@varnamoallians.se.
Ansök med personligt brev där du berättar om vem du är och varför du vill arbeta som ungdomsledare hos oss. Skicka även med ett CV där du beskriver tidigare erfarenheter från arbetsliv och ev. ledaruppdrag.

Rekrytering sker löpande så välkommen med din ansökan redan i dag men senast
2024-04-15.

Kontakt

Pastor med inriktning på “barn, unga, ledare & familj” David Skoglar, tel 070-370 53 32
Representant styrelsen Emma Wallin, tel 072-213 26 38