Pastor/församlingsföreståndare

Gullbranna frikyrkoförsamling

Gullbranna frikyrkoförsamling, ansluten till Svenska Alliansmissionen, ligger strax söder om Halmstad. Gullbranna som samhälle har c:a 800 invånare men därtill finns närbelägna Eldsberga med sina c:a 850 invånare, Laxvik/Påarp med ytterligare c:a 150 personer samt Trönninge med ca 1400 personer. Samhället ligger intill havet samtidigt som det finns rika möjligheter till friluftsliv i skog och härlig natur. Du har nära både till landsbygdens och storstadens utbud. Gullbrannakyrkan, enda frikyrkan i samhället, är belägen mitt  inne på Gullbrannagårdens område. Gården och församlingen har ett visst samarbete.

Församlingen präglas av öppenhet och innerlighet, ett barn- och ungdomsarbete med öppen förskola och fritidsgård. Vi har även ett stickcafé.  Medlemmarna har sin bakgrund från flera olika samfund vilket ger församlingen en ekumenisk prägel. Församlingen har 60 medlemmar och till det kommer flera personer som deltar i vår verksamhet utan att vara medlemmar.

I regionen finns goda möjligheter till arbete för make/maka. Förskola finns på orten, 3 km är det till grundskolan samt ca en mil till gymnasium och högskola. För bostad hänvisas till öppna marknaden med både hyreslägenheter, bostadsrätter eller villor.

Gullbrannakyrkan – med hjärta för dig! (vår vision)
– Gullbranna Frikyrkoförsamling vill: vara en öppen kyrka med hjärta för människor och ett ”andra hem” för barn, ungdomar och vuxna.
– presentera evangelium på ett folkligt och tydligt sätt och med Andens hjälp visa Jesu kärlek och möta de behov som finns i vår bygd.
– att församlingens gemenskap ska kännetecknas av en atmosfär som gör att ”andligt nyfikna” kan känna sig hemma.
– också att gemenskapen ska verka för en kreativ miljö där olika uppgifter och initiativ kan växa och där den som bestämt sig för att tro på Jesus får utrymme att fördjupa sin tro utifrån sina unika förutsättningar.

Våra mål för 2017 är: Relationer uppåt, Relationer inåt och relationer utåt.

Gullbranna Frikyrkoförsamling söker dig som:
– brinner för arbetet bland barn, ungdomar och deras familjer.
– kan inspirera och vara sammanhållande med tydliga ledaregenskaper både utåt och inåt.
– är  kontaktskapande och social i mötet med människor.
– vill se församlingen växa både numerärt och i mognad.
– vill bo på orten.

Tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse.


För mer information: Kontakta församlingens ordförande Rikard Lindsmyr, tel. 070-691 38 43, eller Rune Vettefors, 0709-40 64 37, alternativt församlingskonsulent Ulf Häggkvist, Svenska Alliansmissionen,  0733-81 49 00.

Se mer på vår hemsida www.gullbrannakyrkan.com

Ansökan med CV insändes till: Rikard Lindsmyr, rikardlindsmyr@gmail.com.