Pastor/pedagog med inriktning familj, barn och ungdom, ca 75%

Skarpnäckskyrkan

Skarpnäcks frikyrkoförsamling tillhör Svenska Alliansmissionen. Vi finns och verkar på Skarpnäcksfältet, en mångkulturell närförort söder om centrala Stockholm.

Vår vision är att vara en växande, kärleksfull gemenskap av troende, som förverkligar Guds vilja så att Gud blir ärad och trodd.
Vi har en församlingsföreståndare och söker nu ytterligare en pastor eller pedagog, som kan utveckla verksamheten främst bland familjer, barn och ungdomar. Vi söker även ungdomsledare som har särskilt fokus på ungdomsverksamheten. (Se vår andra annons)

Församlingen har ett brett nätverk i närområdet och kyrkan ligger mitt i byn med en välbesökt sporthall som hyrs ut till skolor och föreningar. Förskolan Lyktan finns i området och drivs i församlingens regi.

Om tjänsten

Tjänsten innebär:

  • Att vara huvudansvarig för församlingens familj, barn- och ungdomsverksamhet
  • Att vara en andlig förebild och leda barn och unga till en mognad i sin tro
  • Att verka för att församlingens vision förverkligas, med särskilt fokus på familjer, barn och ungdomar
  • Att utveckla verksamheten tillsammans med ungdomsledaren, barn- och ungdomsrådet och församlingsledningen
  • Att vägleda och inspirera ledare i barn- och ungdomsarbetet
  • Att ingå i församlingens andliga ledarskap

Vi söker

Vi söker dig som är fast förankrad i bönen och Ordet och finns i en församlingsgemenskap. Vi ser gärna att du har en pastorsutbildning eller pedagogisk utbildning kompletterad med teologiska studier. Du bör ha erfarenhet av arbete med barn/ungdomar. Du har ett hjärta för barn och deras föräldrar. Du har en naturlig förmåga att möta och skapa relationer till barn, unga och deras föräldrar. Du har lätt för att samarbeta och är en teambildare, är tydlig och kommunikativ samt har ett gott administrativt sinne. Vi tror att du är en inkännande och entusiasmerande person som har passion för din uppgift.


Ansökan
Möjlighet till tjänstebostad på 2 rum och kök i Skarpnäck finns. Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och lämplighet. Tjänsten är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Utdrag ur belastningsregistret ska uppvisas innan en ev. anställning. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan med personligt brev, CV och referenser vill vi ha senast 2021-05-09. Skicka din ansökan till rekrytering@skarpnackskyrkan.se Rekryteringsprocessen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.
Har du frågor, kontakta Margareta Ceder på telefon 070-271 76 10.

Vi ser fram emot din ansökan!