Pastor/församlingsföreståndare 100%

Storegårdskyrkan Eksjö

Om oss

Storegårdskyrkans församling består av människor i alla åldrar, med olika bakgrund och intressen, med det gemensamma att vi upplevt Guds kärlek i våra liv. Vi vill vara en församling där man alltid känner sig välkommen.
Storegårdskyrkans församling är ansluten till Svenska Alliansmissionen. Vi har drygt 100 aktiva medlemmar. Församlingen har två anställda, en pastor tillika församlingsföreståndare och en ungdomsledare. Vår kyrka befinner sig mitt i centrala Eksjö.
Vår församlings vision är att leva närmare Jesus, närmare varandra och i samhället.
För mer information om vår verksamhet läs på www.storegardskyrkan.se.

Orten

Eksjö är den vackra trästaden på Småländska höglandet med underbar natur, bra arbetstillfällen inom bl.a. sjukvård och militärtjänst. Vi har ett mycket gott ekumeniskt samarbete mellan församlingarna i Eksjö.

Arbeta hos och med oss

I vår församling kommer Du som pastor vara en viktig del i att leda församlingens verksamhet. Att leda gudstjänstliv med undervisning och bön, församlingens vardagsliv med diakonalt inriktat arbete och smågrupper samt evangelisation både i och utanför församlingen. I din tjänst får du ett gott stöd från församlingsledningen. Ett teamarbete med ungdomsledare och engagerade församlingsmedlemmar.

Vi söker dig som

  • Är utbildad pastor med längtan att vara en herde för församlingen
  • Brinner för undervisning, med Bibeln som utgångspunkt och önskar tillämpa den i vår samtid
  • Kan inspirera, engagera och vägleda oss i vår kallelse och relation med Gud idag
  • Vill leda och fortsätta att utveckla vår församling för alla åldrar
  • Har viss arbetslivserfarenhet och en god förmåga att möta människor i olika åldrar och livssituationer

Anställning

Tjänsten är en tillsvidaretjänst upp till heltid.
Tillträde till sommaren 2022.


Ansökan

Vid frågor och vid ansökan kontakta vår ordförande Gunilla Ågren, tel. nr. 070-294 76 68 eller e-post ordforande@storegardskyrkan.se
Inkomna ansökningar behandlas löpande. Vänligen skicka med en beskrivning av tidigare erfarenheter och ett personligt brev.
Vi har en tanke om vad vår församling behöver. Samtidigt vill vi lyssna in vad Gud vill med vår församling och är öppna för att lyssna på Dina tankar. Vad är din vision avseende inriktning i församlingsarbete och tjänstgöringsgrad. Vi ser fram emot att just Du skickar in din ansökan till oss.

Varmt välkommen!