Pastor/Församlingsföreståndare, 100%

Skarpnäckskyrkan

Skarpnäcks frikyrkoförsamling tillhör Svenska Alliansmissionen. Vi finns och verkar på Skarpnäcksfältet, en närförort söder om centrala Stockholm.

Vår vision är att vara en växande, kärleksfull gemenskap av troende, som förverkligar Guds vilja så att Gud blir ärad och trodd.

I församlingen finns ett levande missionsarbete, barn- och ungdomsverksamhet som leds av vår pastor med inriktning mot barn och unga, och vi driver den egna förskolan Lyktan.

Kyrkan ligger ”mitt i byn” med en välbesökt sporthall som hyrs ut till bland annat föreningar och skolor. Församlingen har ett brett nätverk och samarbetar med stadsdelen och flera organisationer.

Om tjänsten

Tjänsten innebär att:

  • utgöra det andliga ledarskapet tillsammans med församlingsstyrelsen
  • vara en herde för församlingen, leda och vårda församlingen
  • tillsammans med församlingen verka för att visionen förverkligas
  • leda församlingens verksamhet och utvecklingsarbete
  • arbeta med evangelisation i närområdet
  • representera församlingen i olika samverkansorgan
  • vara arbetsledare för församlingens anställda.

Vi söker

Vi söker dig som har en pastorsutbildning eller motsvarande och är fast förankrad i bönen och Ordet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet som föreståndare/pastor och även har erfarenhet av arbetsledning. Du har ett hjärta för evangelisation & mission och kan nå ut till människor. Du har förmåga att nå alla generationer. Du har lätt för att samarbeta och är en teambildare, är tydlig och kommunikativ. Vi tror att du är en inkännande och entusiasmerande person som känner passion för din pastorsroll.


Ansökan

Vi har möjlighet att erbjuda en tjänstebostad i Skarpnäck. Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och lämplighet. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Ansökan med personligt brev, CV och referenser skickas senast 2020-03-01 till rekrytering@skarpnackskyrkan.se. Intervjuer sker löpande.

Har du frågor, kontakta Margareta Ceder på telefon 070-271 76 10.

Vi ser fram emot din ansökan!