Pastor/Församlingsföreståndare 100%

Gislaveds frikyrkoförsamling

Välkommen att bli vår nya pastor! Vi söker dig som tillsammans med styrelsen vill ta en ledande roll i vår engagerade och levande församling i Gislaved. Här finns möjlighet att inspireras och utmanas i vårt arbete med människor i alla åldrar.

Din profil
Du har en pastorsutbildning eller motsvarande och har kanske jobbat som pastor några år. Vi ser gärna att du har erfarenhet från socialt och internationellt arbete.

Arbetsuppgifter
Du arbetar med gudstjänster, konfirmation, själavård och i olika samlingar, tillsammans med vår familjediakon och övriga ledare i församlingen. Din roll handlar både om att leda och utveckla församlingen, och att vara en pastor som är delaktig i samhället.

Tjänsten är på 100 % men omfattningen kan diskuteras.

Om församlingen

Gislaveds frikyrkoförsamling är en levande församling med ca 300 medlemmar där många kommer från andra kulturer. Vår vision är: Följa Jesus och bygga gemenskap med hemkänsla och många ansikten, för en mänskligare värld. Vi vill också bland annat satsa på barn- och ungdomsarbete och diakoni. Församlingen är engagerad både i lokalsamhället där vi bland annat samarbetar ekumeniskt och med Hela människan. I våra internationella samarbeten ingår flera missionsåtaganden.

Vi är efter ett samgående 2009 anslutna till Equmeniakyrkan, Pingst-ffs och Svenska Alliansmissionen.

Gislaved ligger i sydvästra delen av Jönköpings län i den s k GGVV-regionen, se www.ggvv.se och www.gislaved.se. Här finns ett mångfasetterat industrilandskap, en mångfald av människor, utbildningar, arbetsmöjligheter och ett rikt musik-, kultur- och fritidsliv.

Välkommen att skicka din ansökan till ansokan@gislavedsfrikyrkoforsamling.se senast den 12 januari 2020. Ansökningar behandlas löpande under ansökningstiden.  Tillträde enligt överenskommelse.


Har du frågor eller vill veta mer om något, kontakta oss gärna. Befattningsbeskrivning och personalpolicy skickas på anmodan.

Barbro Ekholm Nestander, Ordf.
Tel: 073-0530836
E-post: barekh.Nestander@outlook.com

Ewert Andersson, Styrelseledamot
Tel: 070-3182200
Epost: ewertandersson@telia.com