Pastor/föreståndare

Bankeryds Missionsförsamling

Bankeryds Missionsförsamling är en levande och starkt växande församling med ca 650 medlemmar i alla åldrar som är ansluten till Svenska Alliansmissionen. Vi finns i Bankeryd, ett samhälle med ca 10.000 invånare strax norr om Jönköping.

Nu söker vi vår Pastor och Församlingsföreståndare – är det Du?

Om oss

Vår vision ”Nära Gud, nära varandra, i Bankeryd och världen” innebär att vi vill sprida evangeliet både lokalt bland, barn, ungdomar, medelålders och äldre men även verka nationellt och internationellt via Svenska Alliansmissionen och våra missionärer. Vi vill sträcka ut en hand till behövande och samverka ekumeniskt för att hjälpa medmänniskor till en gudstro genom Jesus Kristus, och en gemenskap som bär.

Våra gudstjänster och samlingar är öppna för alla. Vi har inom ramen för vår verksamhet bl.a. en förskola, ett stort barn och ungdomsarbete men även en omfattande verksamhet för familjer och äldre. Till vår verksamhet hör bland annat cellgrupper, utåtriktade samlingar för kvinnor och män, söndagsskola, konfirmation, ett stort UV-scout arbete, livfullt tonårsarbete i nära samarbete med Pingst Bankeryd, diverse dagledigsamlingar samt ett rikt sång- och musikliv för alla åldrar med te x flera aktiva körer.
Besök gärna vår hemsida www.mission.se för att veta mer om församlingen och vår verksamhet.

Vi söker

Vi söker dig som är utbildad pastor och känner dig rustad för att vara föreståndare i en större församling. I din roll ingår att vara arbetsledare för våra anställda; våra två pastorer ungdom/ledare respektive omsorg, vår församlingssocionom/koordinator samt vår ungdomsledare. Du har självklart en ledande roll i planeringen av församlingens verksamhet och utveckling. Du är i din roll som pastor och församlingsföreståndare trygg som herde och förkunnare men också ledare och visionär.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjlighet att vara med och forma vägen framåt för en växande församling i en attraktiv region. Här får du chans att använda dina goda ledaregenskaper för att gemensamt med församlingen och övriga anställda staka ut vägen framåt i en föränderlig värld. Till din hjälp och support har du ett team av anställda, en stor grupp ideella ledare och en församling som bokstavligt spänner över alla generationsgränser. Du har dessutom kollegor på nära håll i våra lokala samarbeten med Pingst Bankeryd och Svenska Kyrkan.
Låter detta som ett intressant nästa steg för Dig, eller någon du känner, är Du varmt välkommen att kontakta oss.


Ytterligare information om tjänsten kan lämnas av följande personer:
Ordförande: Ida Källner, 070-552 83 20
Vice ordförande: Björn Hilliges, 070-969 52 54
Personalansvarig: Eric Stegemyr, 070-514 67 86
Tillträde: Enligt överenskommelse, gärna under hösten 2024.
Omfattning: Heltid 100% eller enligt ök.

Intervjuer sker löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan till via epost: styrelse@mission.se.