Pastor/föreståndare – TILLSATT

Stocksbergskyrkan Korsberga

Vi är en församling på 100 medlemmar som nu söker pastor.
Församlingen är dubbelansluten till Pingst FFS och Svenska Alliansmissionen.

Vision

”Vi vill vara en växande gemenskap som arbetar på att lära känna Jesus, följa Honom, alltmer bli lik honom och synligt visa vem han är i liv, tro, hopp och kärlek.”

Vi har en längtan efter att fördjupa vår kristna tro och gemenskap, att möta de behov som finns i samhället och att se fler människor lära känna Jesus. Vi vill vara en öppen och välkomnande kyrka för alla generationer.

Vem är du?

Vi söker dig som har pastorsutbildning och är intresserad av att vara pastor både i församlingen och ut mot samhället. Du har lätt att knyta kontakter med andra människor och relaterar till andra på ett lyhört sätt. Du har förmåga att samla och inspirera. Det är en självklarhet för dig att samarbeta med andra men du är också van att arbeta självständigt och driva ditt arbete framåt. Du får gärna vara nytänkande och se möjligheter i förändringar. Du är trygg i din roll som ledare och trivs med att vara en offentlig person.

Om tjänsten

Som pastor har du det övergripande ansvaret för verksamheten. Du arbetar med församlingens liv och utveckling, predikningar, gudstjänster, tonårsarbete, själavård och andra, för en pastor, vanligt förekommande arbetsuppgifter. Du samarbetar med församlingsrådet, ledare och med övriga församlingsmedlemmar. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 60 – 100 % eller enligt överenskommelse och du har förtroendearbetstid.


Ansökan och frågor

Välkommen med din ansökan till stocksbergskyrkan@gmail.com. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om oss som församling och om tjänsten är du välkommen att höra av dig till vår ordförande Daniel Le Hir på telefon 070-208 24 26 (kvällstid) eller stocksbergskyrkan@gmail.com.

Ytterligare information om vår församling hittar du också på Kyrktorget och Facebook.

 

Lite om oss

Korsberga ligger strax söder om Vetlanda. Det är en ort med runt 800 personer i samhället. Här finns en väl utvecklad service med skola och barnomsorg, ICA-butik och två kyrkor.