Pastor/diakon 50-100%

Bankeryds Missionsförsamling

Bankeryds Missionsförsamling tillhör Svenska Alliansmissionen och har idag drygt 600 medlemmar i alla åldrar, med en stor barn- och ungdomsverksamhet. Bankeryd har drygt 9 000 invånare och är beläget strax utanför Jönköping vid Vätterns västra strand.

Vi söker en pastor/diakon med inriktning diakoni och omsorg

Bankeryds Missionsförsamling är en växande församling och vår längtan är att skapa mötesplatser mellan Gud och människa liksom människor emellan – vi vill leva nära Gud och varandra.  Nu söker vi dig som vill vara med oss på resan framåt som pastor/diakon med ansvar för diakoni och omsorg.

Du kommer att arbeta i ett team bestående av två pastorer (föreståndare resp. inriktning ungdom/ledare), barn- och familjeansvarig samt ungdomsledare. Vi värdesätter och eftersträvar ekumeniskt samarbete och stora delar av vårt arbete för ungdom är gemensamt med Pingst Bankeryd.

Vi vill vara ett sammanhang där du får arbeta utifrån din personlighet och dina gåvor kopplat till församlingens och samhällets liv och behov. Kyrkan är redan idag en naturlig del av samhället i Bankeryd, och i ditt arbete vill du leva nära både församlingen och vårt samhälle.

I din roll kommer du att:

  • Ansvara för församlingens diakoni- och omsorgsarbete tillsammans med ideella krafter och övriga anställda. Du arbetar både med att vårda befintliga relationer och att aktivt söka nya och fördjupade kontakter med människor.
  • Vara en del av församlingens ledarskap och där särskilt arbeta för att fördjupa det diakonala perspektivet i församlingens liv och verksamhet.
  • Leva nära församlingens äldre medlemmar och i samverkan med ideella arbetsgrupper forma och utveckla församlingens seniorverksamheter.
  • Möta människor i många olika livssituationer, där samtal och relationsskapande är viktiga delar i ditt arbete.

Vi är nyfikna på att lära känna dig och tror att du har pastors- eller diakonutbildning eller annan relevant utbildning/erfarenhet. Vi tror att du brinner för att:

  • Förmedla evangeliet om Jesus Kristus
  • Möta människor i olika livssituationer
  • Bygga långsiktiga och genuina relationer
  • Förvalta och utveckla diakonala frågor, både i församling och samhälle
  • Arbeta i team och i ekumenisk samverkan.

Omfattning: 50-100% utifrån överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: 1 januari 2022 eller enligt överenskommelse.
Skicka din ansökan med ett brev om dig själv samt CV till mikael.celinder@mission.se eller:

Bankeryds Missionsförsamling
Ekeforsvägen 22
564 33 Bankeryd

Sista ansökningsdag: 31 mars 2020

Har du frågor? Hör gärna av dig!
Mikael Celinder, pastor. 0766-45 99 31 alt. mikael.celinder@mission.se
Curt Junvik, personalansvarig. 073-831 42 22
www.mission.se