Pastor 50%

Åkerbygdens Alliansförsamling

Åkerbygdens Alliansförsamling är en församling på landsbygden med ett hundratal medlemmar. Vårt missionshus är beläget i Åsafors, 15 km väster om Skillingaryd. Vi söker nu en ny pastor på ca 50% som vill dela gemenskapen med oss. Närheten till Gnosjöregionen och Jönköping gör att det finns goda möjligheter att kombinera tjänsten som pastor med annat arbete om så önskas.

Vi är en församling för alla åldrar, och bedriver ett aktivt barn och ungdomsarbete, med stort antal deltagare framförallt i UV-scout. Vi samlas till gudstjänst varannan söndag och då vi anser att gemenskapen är viktig avslutar vi alltid med kyrkkaffe där alla åldrar möts över kaffeborden. Vår vision är att vara en församling med Jesus i centrum där vi får en nära gemenskap med Gud och varandra. Vintertid samarbetar vi med Eksäters SAM-förening som driver en skidbacke i Kyllås. Vi har också ett samarbete med övriga kyrkor i Skillingarydsbygden, via Ekumeniska rådet.

Vi ser gärna att du som söker

  • Vill vara en församlingspastor för alla åldrar, unga, medelålders och äldre.
  • Har ett särskilt intresse för att jobba med barn och ungdomar.
  • Har en god förmåga att förkunna Guds ord.

Ansökan

Ansökan tillsammans med CV sänds till ordf@akerafs.se senast 30 april 2019. Vi önskar tillsätta tjänsten i augusti 2019 eller efter överenskommelse.


För ytterligare information kontakta församlingens ordförande, Maria Ekdahl  0730-204729