Pastor 50-100%

Värne Alliansförsamling

Vi vill vara en öppen och generös församling där både vår kyrka och våra hem får genomsyras av vår tro på Jesus Kristus.

Värne Alliansförsamling är en landsortsförsamling på småländska höglandet med cirka 90 medlemmar i olika åldrar. Församlingen är ansluten till Svenska Alliansmissionen och har en SAU-förening. Vår verksamhet består av bland annat hemgrupper, dagledigträffar, gudstjänster och bönesamlingar. Vi har ett aktivt barn- och ungdomsarbete som innefattar söndagsskola, UV-scout, tonår och konfirmationsundervisning. Där har vi glädjen att få möta unga från hela bygden. Vi arbetar även aktivt för att vara ”hela bygdens kyrka” genom att anordna exempelvis talkshow-kvällar med intressanta människor och god mat, frukostföreläsningar med mera. Under pandemin började vi websända gudstjänster samt andra olika slags samlingar.

Församlingen understöder missionsarbete, för närvarande i Mozambique och i Rosengård i Malmö samt har en vänförsamling i Estland.

Då behoven under flera år vuxit och verksamheten utvecklats så genomfördes under 2015–2016 en totalrenovering och utbyggnation av kyrkan och våra lokaler är nu fräscha och ändamålsenliga. Det finns också en beachvolleybana i nära anslutning till kyrkan.

Vi söker dig som brinner för Jesus och har en god social förmåga att möta människor i olika skeden i livet och i olika sammanhang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och hoppas att du, som vi ska finna en kärlek till den här bygden och dess människor.

Vi förväntar oss att du ska leda, stötta, vara en förebild, predika samt ha ett engagemang för utveckling av vår barn- och ungdomsverksamhet.

Som anställd här får du förmånen att kliva in i ett väl upparbetat ekumeniskt nätverk där pastorer och andra församlingsanställda träffas för att samarbeta, planera, be och stötta varann.


Tjänstgöringsgrad 50-100% efter överenskommelse.

Tillträde efter överenskommelse.

Är du intresserad, skicka din ansökan med personligt brev till ordf@varneallianskyrka.se

För mer information kontakta: Tomas Andersson, församlingens ordförande: ordf@varneallianskyrka.se

Mobil: 070-6642416

Information finns även på: www.varneallianskyrka.se