Pastor 100 %

Tabergs missionskyrka

 Vill du vara med och sprida evangeliet om Jesus Kristus genom ord och handling?

Taberg är ett samhälle ca 15 km söder om Jönköping. Samhället växer, många nya bostäder byggs och nya människor flyttar till Taberg. Församlingen är dubbelansluten till Equmeniakyrkan och Svenska Alliansmissionen. I samhället finns också Pingstkyrkan och Svenska kyrkan. Vi har ett gott samarbete med dem och övriga kyrkor i Tabergsådalen.

I församlingen är vi ca 270 medlemmar. Kyrkan ligger mitt i centrum. Idag jobbar en pastor för barn och unga, samt en ungdomsledare. Tillsammans jobbar ni mot att möte människor utifrån vår vision.

Vår vision är: 
”Vi vill vara en öppen, växande kyrka för alla där Jesus Kristus är Centrum”

I din roll som församlingsföreståndare kommer du att leda, utveckla och stötta församlingsarbetet i samarbete med kollegor, styrelse och församlingsmedlemmar. Vi ser gärna att du har en förmåga att inspirera andra.

Vi söker dig som:

  • är ordinerad pastor från något av våra samfund.
  • har erfarenhet av att leda och utveckla församling.
  • i möten med människor är du lyhörd och har en god samarbetsförmåga.
  • vill vara en aktiv del i Gudstjänstlivet.

Vi vill gärna forma tjänsten tillsammans med dig utifrån dina gåvor och intressen. Tjänsten är på 100 % och tillträde enligt överenskommelse.


Är du den vi söker? Skicka din ansökan med CV och personligt brev till ordförande, eva.berntsson@tabergsmissionskyrka.se  senast den 30 sep 2023. Intervjuer kommer att ske löpande.

Har du frågor? Hör av dig till personalansvarig Linda Andersson tel 070-579 83 61

Välkommen med din ansökan!