Föreståndare och pastor 50-75%

Tofteryds missionsförsamling

Vill du vara med och sprida det glada budskapet i Tofterydsbygden?

Tofteryds missionsförsamling ligger ca 3 mil från Värnamo och ca 5 mil från Jönköping. Vi är en landsbygdsförsamling på 124 medlemmar. När du besöker oss kommer du känna av en välkomnande atmosfär och uppleva god gemenskap. Söndagsfikat är viktigt! Vi har regelbundet lågtröskelsamlingar som exempelvis våffelcafé och ”Allas utflykt”. Vi värderar barnverksamheterna högt samt har ett aktivt samarbete med en grannförsamling. Genom att arbeta hos oss blir du del av en levande landsbygd där det finns mycket kreativitet, gemenskap och engagemang med föräldrakooperativ som driver förskola/skola och bygdeförening som bland annat ordnar professionella revyföreställningar. Vår församling är en självklar del i bygdens gemenskap och arbete. Läs gärna mer om församlingen här.

Vi söker

Vi söker dig som har en personlig levande tro och delar församlingens vision. Du vill arbeta med människor i olika livsskeden och har ett hjärta för barnen/ungdomarna. Du har teologisk utbildning och erfarenhet av att leda och predika.

Vi erbjuder dig

En stabil och engagerad styrelse och ungdomsstyrelse. Ett aktivt barn- och ungdomsarbete med fokus på scouter, barnkör och tonår. Det finns även en etablerad ekumenisk gemenskap där pastorer träffas och stöttar varandra. Du kommer även att erbjudas en mentor.

Församlingen är gärna behjälplig i att leta boende, om detta är aktuellt.

Det här får du arbeta med

Du kommer ha ett övergripande ansvar för

  • Gudstjänst, förkunnelse, undervisning och själavård i församlingen
  • Delta i barn- och ungdomsverksamhet för att skapa relation och undervisa såväl barn som ledare
  • Planera och leda församlingens arbete tillsammans med andra ansvariga i församlingen
  • Göra sjuk-/hembesök.

För att trivas hos oss

För att trivas hos oss behöver du som person vara utåtriktad och ha lätt för att skapa kontakter. Du har en god förmåga att anpassa det du vill förmedla till den som lyssnar. Som ledare skapar du engagemang och delaktighet. Du har även förmåga att se helheten och ta hänsyn till det större perspektivet. Vidare är du självgående, tar ansvar, strukturerar och driver processer framåt. Du är mån om att utvecklas och är dessutom en kunskapsresurs för andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår vision

Jesus är centrum och grunden för vår församling. Vi vill dela med oss av det glada budskapet om vad Jesus gjort och gör för oss. Vi vill sprida värme, visa omsorg och stödja människor i behov av hjälp, både i vår närhet och vår omvärld. Vi vill skapa mötesplatser där undervisning, bön och lovsång får oss att utvecklas i tron. Vi vill vara en öppen och omfamnande församling där alla kan känna sig hemma.


Så här gör du om du är intresserad

Välkommen att kontakta Samuel Toftgård för frågor:
E-post: samueltoft@gmail.com
Telefon: 0730208960.

Personligt brev och CV skickas till samueltoft@gmail.com

Urval och intervjuer kan ske löpande. Ansök senast 27 augusti 2023.
Tillträde: enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan!