Församlingsföreståndare 100%

Habo Missionskyrka

Om oss

Habo Missionskyrka är en ekumenisk församling ansluten till Svenska Alliansmissionen och Equmeniakyrkan, där ungdomsarbetet är knutet till Equmenia. Vi är en växande församling nära Jönköping med närmare 400 medlemmar och ett stort barn- och ungdomsarbete som vi prioriterar.

Församlingens anställda består av en församlingsföreståndare, en pastor och en ungdomsledare, därtill en styrelse och flera utskott. Vår nuvarande församlingsföreståndare avslutade vid årsskiftet sin tjänst.

Habo Missionsförsamling består av människor i alla åldrar, med olika intressen, men med det gemensamt att vi upplevt Guds kärlek i våra liv. Vi vill vara en kyrka där man alltid känner sig välkommen.

Orten

Habo är orten vackert beläget utefter Vätterns västra sida strax norr om Jönköping kommun, en starkt växande inflyttningsort och en bra kommun att bo i. På orten finns flera kyrkor med en god och utvecklad ekumenik.

Arbeta hos och med oss

Vi söker dig, en församlingsföreståndare som vill leda verksamheten och omfatta helheten i vår församling. Predika Guds ord, utöva själavård och uppmuntra församlingen i dess arbete att fullgöra sin kallelse.
En person som vill leva och inrikta sina resurser i Habo. Att tillsammans med styrelse, församling och medarbetare utveckla församlingen och utforska nya sätt att vara kyrka.

Det är avgörande att ha en god samarbetsförmåga för att tillsammans med församlingens medlemmar och medarbetare tar nya steg i strävan att presentera en levande tro. Vi vill använda dina gåvor, kompetenser och erfarenheter av att utveckla församlingars inre och utåtriktade arbete

Kopplingen till vårt barn- och ungdomsarbete är en viktig del där konfirmationsundervisning ingår i uppdraget.

Du

  • Du har genomgått en teologisk utbildning, brinner för undervisning och önskar tillämpa den på vår samtid.
  • Du har din pastorserfarenhet inom våra samfundstillhörigheter men vi är öppna för annan erfarenhet och bakgrund.
  • Du tycker om att umgås och arbeta med människor i olika åldrar och har lätt att knyta kontakter.

Anställning

100% tillsvidareanställning.
Tillsättning 1 aug 2021 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Vi vill ha din ansökan senast 15 april men vi behandlar inkomna ansökningar löpande.
Ansökan bestående av CV, personligt brev och referenser skickas digitalt till: Personalutskottet, Bitte Kindbom b.kindbom@hotmail.com Alternativt skickas med post till: Personalutskottet, Missionskyrkan Habo, Munkvägen 27, 566 31 Habo

Vid frågor kontakta Johnny Nilsson 070-848 20 42

Här hittar du mer information 

Välkommen med din ansökan!