Barnskötare/Förskollärare 100%

Förskolan Vingen, Råslätts Församlingsgemenskap

Vill du vara med och göra skillnad? Brinner du för barns språkutveckling och språkutvecklande arbetssätt? Trivs du i en mångkulturell miljö? Då kanske du är den vi söker.

Förskolan Vingen:

Förskolan Vingen – den lilla förskolan med det stora hjärtat, finns i det mångkulturella bostadsområdet Råslätt utanför Jönköping. Vingen är en fristående förskola med kristen inriktning och huvudman är frikyrkoförsamlingen Råslätts Församlingsgemenskap.

Vingen består av två avdelningar med totalt cirka 30 barn. För de flesta barn på förskolan är flerspråkighet en naturlig del av livet och transspråkande är en naturlig del av arbetet på Vingen. Språkutveckling är självklart ett fokusområde på vår förskola.  Både undervisning och lärmiljöer genomsyras av ett språkutvecklande arbetssätt. I vårt arbete är vi måna om att medforska tillsammans med barnen utifrån olika teman och att ha ett reflekterande förhållningssätt i det arbetet. Vi använder också metoder som” Före Bornholm” och ”Fonomix” för förskolan” för att ge varje barn en fonologisk grund.

Vi strävar efter en hög personaltäthet på vår förskola. Detta för att kunna jobba flexibelt med varje barns utveckling som mål.

Som förskollärare leder och utvecklar du det pedagogiska arbetet tillsammans med kollegerna. Som barnskötare är du med och omsätter förskollärarnas pedagogiska planering i det dagliga arbetet. Varje vecka har avdelningarna möte för planering, reflektion samt utvärdering.

Förskolan har ett eget tillagningskök och därifrån kommer det spännande dofter från mat inspirerat från olika delar av världen och det doftar ofta nybakat bröd.

Kvalifikationer:

Du är legitimerad förskollärare alt. utbildad barnskötare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet från liknande arbete är meriterande. Du har kompetens och engagemang för att tillsammans med oss utveckla förskolans kvalitet utifrån förskolans styrdokument.

Du har god kunskap om språkutveckling hos barn och förmåga att anpassa undervisningen därefter. En merit är kunskap om flerspråkig utveckling och hur man stödjer den. Du har god kommunikationsförmåga på svenska och gärna flera andra språk. Du har ett engagemang för att främja kulturell mångfald och inkludering.

Du har goda IT-kunskaper. Eftersom du söker anställning på en förskola med kristen inriktning delar du våra värderingar.

Vi erbjuder:

  • En inspirerande arbetsmiljö där du kan göra verklig skillnad i barnens liv.
  • Ett engagerat och stöttande arbetslag med stor arbetsglädje.
  • Fortbildningsmöjligheter för att utveckla din kompetens inom språkutveckling och mångkulturalitet.
  • Möjlighet att arbeta i en stimulerande mångkulturell miljö.

Tjänsten/tjänsterna är tillsvidareanställning på 100% med start enligt överenskommelse.

Vi arbetar aktivt med rekryteringen redan nu, så kontakta oss omgående om du är intresserad. Sista ansökningsdag är 30 november, 2023.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Välkommen med din ansökan!


Kontakta:

Pernilla Lobsien, rektor: 036 – 33 11 463 Mail: rektor@vingen.nu

Ruth Berthilsson, fackombud: 036 – 33 11 461 Mail: ruth.berthilsson@vingen.nu