Barn- och ungdomspastor/diakon/pedagog 50 – 100%

Habo Missionsförsamling

Är du en inspirerande ledare med ett hjärta för barn och ungdomar? Vi söker nu en pastor, diakon eller pedagog till vår församling i Habo.

Om dig

  • Längtar du efter att hjälpa barn och unga att finna och växa i en tro på Gud?
  • Vill du vara en del i att ge barn och unga en tro på sig själva och ett hopp om framtiden?
  • Vi söker dig som har en personlig tro och ett genuint engagemang för församlingen och dess medlemmar. Du är en inspirerande ledare med förmåga att skapa engagemang och att göra skillnad. Du kan arbeta både självständigt och i team.
  • Vi tror att du är bra på att lyssna och skapa goda relationer i den omgivning du kommer att arbeta i. Vi ser helst att du genomgått någon relevant utbildning och därigenom fått verktyg för att leda våra yngre medlemmar.

Om oss
Habo Missionskyrka är en församling med drygt 300 medlemmar som är ansluten till Svenska Alliansmissionen och Equmeniakyrkan. Habo är en starkt växande inflyttningsort med flera kyrkor och en god och utvecklad ekumenik. Föreningslivet är starkt och i vår kommun bor en hög andel barn och ungdomar.
Habo Missionsförsamling består av människor i alla åldrar, med olika intressen, men med det gemensamt att vi upplevt Guds kärlek i våra liv. Vi vill vara en kyrka där man alltid känner sig välkommen och där barn och ungdomsarbetet prioriteras.

Arbeta hos och med oss
Är du den person som vill arbeta med och bland barn och unga i vår församling?
Ungdomsarbetet är knutet till equmenia och omfattar söndagsskola, scout, samlingar för barn i mellanstadieålder, tonår och konfirmation.

Du kommer tillsammans med församlingens ledare att planera, strukturera, och leda barn- och ungdomsarbetets olika delar. Vi uppskattar ett självständigt ansvarstagande och initiativtagande. Vi är naturligtvis öppna för att tjänstens innehåll också kan formas efter dina gåvor och intresseområden. Vi ser dig som en ny kraft och en viktig del i att sprida kunskapen om Jesus och hans roll i ungas liv, men också att i vår gemenskap få växa i tro.

Som Pastor/Diakon/Pedagog kommer du att:

  • Fungera som en visionär, leda och utveckla våra barn- och ungdomssatsningar.
  • Medverka på gudstjänster och vara en viktig länk mellan ungdomsgrupper och församlingen.
  • Stötta och inspirera ledarna i kyrkan.
  • Planera och utveckla konfirmationsarbetet.
  • Bedriva lärjungaträning och relationsskapande aktiviteter.
  • Vara närvarande och stödja våra medlemmar, särskilt barn och ungdomar.

Anställning
Tjänsten omfattar mellan 50 – 100 %
Tillsättning tidigast augusti 2023 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Låter detta intressant? Skicka din ansökan bestående av CV, personligt brev och referenser till personalutskottet Kajsa Löfving: kajsa@lofving.info

Ansökningarna behandlas fortlöpande.

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta Kajsa Löfving 0707-948 948

Vi ser fram emot att höra av dig!