HJÄLP KENOSIS

Den 6 september, utbröt en kraftig brand i SAM:s samarbetspartners Kenosis fabrik i Rumänien. Verksamheten leds av SAM:s internationella medarbetare Andreas och Beck Samuelsson. Inga människor kom till skada, men större delen av byggnaden blev totalförstörd, inklusive varulagret. Värdet på färdiga produkter såsom bordsskivor och skärbrädor uppgick till 1 mkr. Kenosis arbetar för att skapa arbetstillfällen och integrera romer i det rumänska samhället.

I slutet av september fick Kenosis mycket glädjande tillgång till nya lokaler. Detta möjliggör att de åter kan komma igång med produktionen av skärbrädor. Utmaningarna som de nu står inför är att komma iordning i de nya lokalerna där maskiner från en tidigare hyresgäst ska köras bort och ny produktionslina ska utvecklas och användas av medarbetarna.

Hjälp Kenosis att komma på fötter igen. Ge en gåva som går till stöd för personalen och omkostnader för att köpa in nödvändigt material.

SWISH: 123 138 89 82

BG: 140-0753

MÄRK: Kenosis

GÅVA MED BETALKORT >

Image

Kvällen den 6 september började det brinna på lagret i Kenosis fabrik. Personalen hade gått hem för dagen, vilket gjorde att ingen befann sig i lokalerna. När Andreas kom till fabriken var brandkåren på plats. Halva byggnaden var i detta läge övertänd och lågorna slog upp genom taket. Elden spred sig vidare till verkstaden.
– Taket, som är gjort av trä, fattade eld och föll ner över maskiner och arbetsplatser. Brandkåren lyckades överskölja det med vatten. Flera av maskinerna klarade sig och är åter i bruk, berättar Åke Samuelsson, ordförande i föreningen Kenosis Sverige.

Kenosis utgör ett sammanhang där romer och rumäner arbetar och skapar tillsammans. I fabriken arbetar cirka 15 personer och arbetet ger dem möjlighet att försörja sig och sina familjer.

Martin Ström, SAM:s internationella missionsledare, uppmanar till bön och givande.
– Be om Guds ledning i den utsatta situation som Kenosis befinner sig i. Tillsammans med Andreas och Beck söker vi vägen framåt. Var gärna med och bidra med en gåva som går till stöd för personalen och omkostnader för att köpa in nödvändigt material och verktyg för den omställning vi är i just nu.

Image
Image
Image
Image
Image