Image

Till guds ära

Det finns få inslag i våra gudstjänster som engagerar så mycket som sången. En del föredrar att sjunga psalmer, andra vill hellre lyssna på en solosång och åter andra sjunger helst en nyskriven lovsång. Kanske är det inte så konstigt att åsikterna går isär, för vi är ju alla olika. Men det vi har gemensamt är att sången berör vårt inre.

Att sången är en viktig del i vårt andliga liv märks inte minst nu när vi inte kunnat träffas till gudstjänst som vanligt. Det går att lyssna till en predikan hemma i vardagsrummet och vi kan även lyssna till sång och musik. Men att tillsammans, som församling, få sjunga till Guds ära är något unikt och fantastiskt. Låt oss göra vad vi kan för att ännu mer låta sången få beröra oss själva och andra runt omkring oss.

Sång och musik är en del i SAM/SAU:s arbete och varje år arrangeras konferenser, utbildningar och temadagar till uppmuntran och inspiration för musiker, tekniker och sångare i våra församlingar. I det arbetet behövs du.

GE EN GÅVA

MUSIKEN – ETT MÄKTIGT VERKTYG

Hur hittar vi en gemensam församlingssång som når över generationer och kulturer? Det är en fråga som Sara Vittgård brottas med tillsammans med SAM/SAU:s musikråd. Att musik är en fråga som engagerar är inte konstigt me ...

 

Du kan också ge din gåva via:

  • Bankgiro: 5499-1542

  • Swish: 1231388982

Märk inbetalningen
“STEG”