STARTA EN INSAMLING

Du kan starta en egen insamling, där du och dina vänner tillsammans gör en insats för att förbättra världen.

Gör så här:

1

Välj ett av våra arbeten att samla in pengar till. På respektive projekt­beskrivning finns en länk för att starta en insamling till just det arbetet.

SE VÅRA ARBETEN >

2

Registrera dig. Du väljer själv användarnamn och lösenord. Fyll i dina uppgifter.

 

3

Under ”Min insamling” namnger du din insamling (använd gärna ditt eget namn) och skriver en kort text om varför du vill göra en insamling. Fyll också i ditt insamlingsmål, alltså hur mycket du skulle vilja samla in och hur länge du vill att din insamling ska vara aktiv. Välj ”Nästa”.

4

Klicka på ”Redigera”, pennan uppe till höger. Här kan du lägga till en bild. Lägger du inte till en bild själv, väljer vi en bild som representerar din insamling.

 

5

Välj ”Grunduppgifter” och aktivera din insamling. Du kan vänta med att aktivera insamlingen tills du känner dig färdig.

 

Det tar 1-4 dagar för din insamling att godkännas. Insamlingen kommer inte att godkännas förrän du har aktiverat den.

Så fort insamlingen är godkänd får du ett mejl om detta och kan därefter börja sprida din insamling via sociala medier, mejl, blogg eller hemsida.

Vill du återvända till din insamling för att ändra något, gå till din insamlingssida. Längst uppe till höger finns ett litet hänglås, klicka på det. Logga sedan in med ditt användarnamn och lösenord för att komma åt sidan där du redigerar insamlingen. Tänk på att om du ändrar något, behöver insamlingen godkännas på nytt.

Kontakta oss gärna om du har frågor!

Marita Good

Kommunikatör inriktning insamling

072-304 67 27

I våra insamlingar använder vi 90-konto, det innebär att vi följer kraven från och granskas av Svensk Insamlingskontroll.