Image

Då är vår cykelutmaning över för den här gången. Tack alla ni som varit med och cyklat och tack alla sponsorer! Tillsammans får vi vara med och förändra situationen för tusentals människor, i Sverige och runt om i vår värld.

Här bredvid ser du resultatet i form av kilometrar och kronor. Men siffror säger inte allt. med hjälp av detta kommer vi kunna fortsätta ge hopp och framtidstro till några av den här världens mest behövande människor.

HÄR KAN DU TA DEL AV HÄLSNINGAR FRÅN NÅGRA AV DE ARBETEN SOM KOMMER ATT FÅ DEL AV DIN GÅVA >

TOTALT

Antal cyklade kilometer: 9 981
Antal insamlade kronor: 179 920

UTMANARNA

Antal cyklade kilometer: 1 106
Antal insamlade kronor: 47 315

Senast uppdaterat: 2021-05-28

BETALA IN GÅVOR

När du fått veta hur långt din cyklist cyklat, ger du din gåva via:

Swish: 123 138 89 82
Bankgiro: 140-0753
BETALKORT >

Märk inbetalningen ”Cykla med SAM”

Hade du ingen cyklist att sponsra, får du gärna ge en gåva ändå.

FRÅGOR

Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar!

Marita Good

Kommunikatör inriktning insamling

072-304 67 27

Hälsningar från fältet

Hälsning från Moçambique

Här sitter Hélio och Bertina och samtalar med vår medarbetare Asante i Mocambique. Hèlio och Bertina är de som kommer att vikariera för Asante som rektorer på den bibelskola som vi stödjer i Pemba, medan han och Diane besöker Sverige några månader.

Just här sitter de och planerar inför kvinnodagen som ska firas om några dagar. De funderar på att fira den genom att dela ut nya skynken till några av kvinnorna som tvingats fly undan Buko Haram som härjar längre norrut. Skynkena används som kjol, som huvudbonad, som nattlinne, badrock, täcke, jacka, att bära sina barn i och ibland hela bohaget. När de är utslitna blir de till bindor och blöjor och alla slags trasor. En bra present till dessa kvinnor som förlorade allt när de tvingades fly.

Här kan du läsa mer om bibelskolan vi stödjer.

Hälsning från Nordafrika

I Nordafrika arbetar vår medarbetare John. Bland annat ansvarar han för kursen Crossroads - en form av livsstilskurs där deltagarna får hjälp att förändra ett destruktivt tänkande och istället lära sig att se sina egna styrkor. I kursen ingår även en del praktik och yrkeskunskap. Många har efter kursen fått en förändrad livssituation, de vågar drömma och arbeta för att uppnå sina mål.

Här kan du läsa mer om arbetet i Nordafrika

Hälsning från Zimbabwe

Tsitsi Chauke är en av ledarna i SAM:s systerkyrka i Zimbabwe. Zimbabwe är ett av världens absolut fattigaste länder och har under många år kämpat med svåra ekonomiska problem, korruption, skyhög arbetslöshet och missväxt.

Trots svåra omständigheter, lyckas vår systerkyrka starta nya församlingar, de driver utvecklingsarbete och ger nödhjälp till några av de fattigaste. Under 2020 kunde de tillsammans med sina lokala församlingar dela ut nödhjälp i form av basvaror som majsmjöl, ris, matolja och tvål till drygt 600 familjer.

Hälsning från Kärrtorp

Varannan fredagskväll från mars till november står Kärrtorpskyrkan och gräddar pannkakor i Kärrtorps centrum. De brukar börja runt 18.30 sen gräddar de så långt smeten räcker. "Kunderna" är de som passerar förbi och tycker det är gott med en pannkaka.
- Men det finns också de som håller koll på när vi gräddar och som kommer bara för pannkakornas skull. Ibland är det barnfamiljer, ett gäng tonåringar, några pensionärer eller någon hemlös.

Som lokalförsamling i Kärrtorp vill vi vara med och bidra till ett centrum där vi visar varandra omsorg, omtanke och generositet. Vi vill också bidra till att kärrtorpsbor känner sig trygga och välkomna i centrum. På det här sättet vill vi som kristen församling visa att Gud bryr sig om Kärrtorp. /Jan-Erik Josefsson

Läs gärna mer om arbetet här

Hälsning från Eswatini

Det här är Philemon, pastor och rektor på bibelskolan som vår systerkyrka i Eswatini (Swaziland) driver.

Eswatini är ett av de länder i världen som drabbats värst av hiv-epidemin. Här har vi, tillsammans med vår systerkyrka, under flera år arbetat för att öka kunskapen om sjukdomen, minska smittspridningen och ge stöd till dem som drabbats.

Läs gärna mer om arbetet här

Hälsning från Nordafrika

I Nordafrika arbetar SAM:s medarbetare Anette Andersson bland annat med en barnklubb för barn mellan sex och tolv år. Tre gånger i veckan träffas barnen efter skolan för att pyssla, måla, få hjälp med läxor, leka och prata om livet. Man jobbar också mycket för att stimulera till läsning. Något som barnen tyvärr inte har så stora möjligheter till annars. Det är sällan det finns några böcker, varken hemma eller i skolan, och de böcker som finns är oftast inte anpassade för barn.

Hälsning från Rosengård i Malmö

Sheraz arbetar med församlingsplantering i Rosengård, Malmö. Han och hans familj längtar efter att få se församlingar växa fram bland människor som idag lever i mörker. Församlingar som kan förvandla situationen i Malmö. Sheraz arbetar kreativt bland annat är han med i ett cricketlag.

Läs gärna mer om Sheraz här

Hälsning från Rumänien

I Timisoara, Rumänien, har Svenska Alliansmissionens internationella medarbetare Andreas Samuelsson grundat föreningen Seeds of Kenosis för att integrera romer i det rumänska samhället. De driver bland annat ett företag som tillverkar möbler och husgeråd. Ofta används virke som ratats av större byggföretag, vilket ger produkterna en unik prägel som är både vacker och har fin symbolik.