Image

Nu är årets cykelutmaning igång! Ett cykellopp där vi tillsammans får vara med och förändra situationen för tusentals människor, i Sverige och runt om i vår värld.

Det går att ansluta när som helst under perioden 17 april - 15 maj, men anmäl dig gärna så snart som möjligt så har du större möjlighet att cykla ihop riktigt många kilometrar.

ANMÄL DIG HÄR>

På den här sidan kommer du efterhand få se hur mycket vi samlat in och få hälsningar från vårt arbete.

TOTALT

Antal cyklade kilometer: 5 815
Antal insamlade kronor: 102 055,4

UTMANARNA

Antal cyklade kilometer: 900
Antal insamlade kronor: 25 415

Senast uppdaterat: 2021-05-08

Senaste hälsningen kommer från Kärrtorp

Varannan fredagskväll från mars till november står Kärrtorpskyrkan och gräddar pannkakor i Kärrtorps centrum. De brukar börja runt 18.30 sen gräddar de så långt smeten räcker. "Kunderna" är de som passerar förbi och tycker det är gott med en pannkaka.

- Men det finns också de som håller koll på när vi gräddar och som kommer bara för pannkakornas skull. Ibland är det barnfamiljer, ett gäng tonåringar, några pensionärer eller någon hemlös.

- Som lokalförsamling i Kärrtorp vill vi vara med och bidra till ett centrum där vi visar varandra omsorg, omtanke och generositet. Vi vill också bidra till att kärrtorpsbor känner sig trygga och välkomna i centrum. På det här sättet vill vi som kristen församling visa att Gud bryr sig om Kärrtorp. /Jan-Erik Josefsson

Läs gärna mer om arbetet här

För varje 25 000 kr som vi samlar in delar vi en ny hälsning från någonstans i världen där vi arbetar.

SE TIDIGARE HÄLSNINGAR >

Image

CYKLA MED SAM

Under en månads tid (17 april - 15 maj) utmanar vi dig att cykla in pengar till SAM:s arbete. Målgången blir under SAM och SAU:s gemensamma årskonferens.

Skaffa en eller flera ”sponsorer” som lovar att ge en summa per kilometer du cyklar. Rapportera sedan enkelt dina cyklade sträckor till oss här på webben. Om någon vill sponsra dig med en fast summa, oavsett hur många kilometer du cyklar, går det givetvis också bra.

ANMÄL DIG >

UTMANARE

Du är också välkommen att sponsra någon av våra utmanare.

ANMÄL DIG SOM UTMANARSPONSOR >

BETALA IN GÅVOR

När cykelutmaningen är avslutad, efter den 15 maj, kan sponsorernas gåvor betalas in via:

Swish: 123 138 89 82
Bankgiro: 140-0753
BETALKORT >

Märk inbetalningen ”Cykla med SAM”

FRÅGOR

Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar!

Marita Good

Kommunikatör inriktning insamling

072-304 67 27

Tidigare hälsningar

Senaste hälsningen kommer från Eswatini

Det här är Philemon, pastor och rektor på bibelskolan som vår systerkyrka i Eswatini (Swaziland) driver.

Eswatini är ett av de länder i världen som drabbats värst av hiv-epidemin. Här har vi, tillsammans med vår systerkyrka, under flera år arbetat för att öka kunskapen om sjukdomen, minska smittspridningen och ge stöd till dem som drabbats.

Läs gärna mer om arbetet här

Hälsning från Nordafrika

I Nordafrika arbetar SAM:s medarbetare Anette Andersson bland annat med en barnklubb för barn mellan sex och tolv år. Tre gånger i veckan träffas barnen efter skolan för att pyssla, måla, få hjälp med läxor, leka och prata om livet. Man jobbar också mycket för att stimulera till läsning. Något som barnen tyvärr inte har så stora möjligheter till annars. Det är sällan det finns några böcker, varken hemma eller i skolan, och de böcker som finns är oftast inte anpassade för barn.

Hälsning från Rosengård i Malmö

Sheraz arbetar med församlingsplantering i Rosengård, Malmö. Han och hans familj längtar efter att få se församlingar växa fram bland människor som idag lever i mörker. Församlingar som kan förvandla situationen i Malmö. Sheraz arbetar kreativt bland annat är han med i ett cricketlag.

Läs gärna mer om Sheraz här

Hälsning från Rumänien

I Timisoara, Rumänien, har Svenska Alliansmissionens internationella medarbetare Andreas Samuelsson grundat föreningen Seeds of Kenosis för att integrera romer i det rumänska samhället. De driver bland annat ett företag som tillverkar möbler och husgeråd. Ofta används virke som ratats av större byggföretag, vilket ger produkterna en unik prägel som är både vacker och har fin symbolik.

Cykla med SAM - anmälan

Sponsra våra utmanare

  • För att vi ska kunna kontakta dig när utmaningen är avslutad och vi vet hur långt din utmanare cyklat.
  • Fyll i det antal kronor/ören du vill ge per km din utamanare cyklar under tiden 17 april - 15 maj.
  • Istället för kronor/ören per km, kan du här välja att ge en fast summa.