Marita GoodFörsamlingsplantering

Berättar sanningen om Jesus

Sedan januari 2019 finns våra medarbetare Sheraz och Shumila i Malmö. De längtar efter att få se församlingar växa fram bland människor som idag lever i mörker. Församlingar som kan förvandla situationen i Malmö.

– För ett par veckor sedan hade jag ett riktigt bra samtal, berättar Sheraz.
Jag sitter hemma hos honom och hans fru Shumila och vi samtalar om deras längtan att nå människor, främst muslimer, med evangelium. Sedan några månader tillbaka bor de i Rosengård, Malmö. I staden finns omkring 45 000 personer med muslimsk bakgrund, men det är ingen homogen grupp.
– Bara i Malmö finns det nästan 30 olika inriktningar av islam. Jag tror att Guds kärlek är det enda som kan förena dem, menar Sheraz.

På bara några månader har familjen fått många fina kontakter.
– Det är inte alls svårt att få kontakt med människor här. Jag brukar exempelvis gå till biblioteket. En dag när jag var där hörde jag några män som satt och pratade på mitt modersmål. Jag slog mig ner och kom in i samtalet. Männen kom från Pakistan och brukade träffas på biblioteket varje dag. De tillhörde tre olika muslimska inriktningar och undrade vilken grupp jag tillhörde. När jag berättade att jag var kristen blev de väldigt glada. Någon månad tidigare hade de nämligen börjat prata om Jesus Kristus.

Männen ville nu att Sheraz skulle fungera som domare och tala om vem av dem som har mest rätt i sin uppfattning.
– Nu fick jag som kristen möjlighet att berätta sanningen om Jesus. De var mycket intresserade av kristen tro och varje gång vi möts har de nya frågor. Allt de hört om Jesus och vår tro sedan tidigare är det de hört från imamen eller sina föräldrar och det mesta har varit negativt.

Männen har nu blivit Sheraz vänner och han har fått möjlighet att presentera evangeliet på riktigt.
– Jag har även kunnat ta med mig ett par av dem till kyrkan för första gången i sina liv och det blev en positiv upplevelse, avslutar Sheraz.

Jag ser med hoppfullhet fram emot Sheraz och Shumilas fortsatta arbete i Malmö och det ska bli spännande att följa deras resa.


Text: Marita Good