Kommunikationsansvarig 75-100 %

Svenska Alliansmissionen

Svenska Alliansmissionen (SAM) är ett fritt, kristet, evangeliskt trossamfund med ca 13 700 medlemmar i ungefär 160 församlingar. Utöver vår verksamhet i Sverige arbetar SAM i ett 20-tal länder runt om i världen.

SAM:s centrala organisation är indelad i fem avdelningar – samfundsledning, administrationsavdelning, sverigeavdelning, internationell avdelning och kommunikationsenhet. Vi har även ett nära samarbete med vår ungdomsorganisation SAU (Svenska Alliansmissionens Ungdom).

För mer information om SAM och vårt arbete, se www.alliansmissionen.se.

Vi söker nu en självgående och erfaren kommunikationsansvarig till SAM:s kommunikationsenhet.

Innehåll i tjänsten

Du kommer att arbeta i en liten organisation där du behöver ta stort eget ansvar. Som kommunikationsansvarig kommer du, tillsammans med enhetens två medarbetare att utveckla, initiera, genomföra och utvärdera olika kommunikationsuppdrag och projekt.

Kommunikationsenheten arbetar bland annat med webb, trycksaker, rörlig bild och sociala medier. Vi arbetar mot olika målgrupper och producerar text och bild med olika syften. En stor del av enhetens uppgift är också att bedriva vårt insamlingsarbete. I rollen som kommunikationsansvarig kommer du att ta del av dessa uppdrag och leda arbetet. Du kommer också att arbeta med kommunikationsplanering i nära samverkan med SAM:s olika enheter.

Du ingår i SAM:s ledningsgrupp och har budgetansvar.

Bakgrund/kunskaper

För att lyckas i rollen har du många års erfarenhet av brett kommunikationsarbete. Du är en driven skribent och har god erfarenhet av att jobba både strategiskt och operativt med kommunikation, i analoga såväl som digitala kanaler. Som skribent har du också goda språkkunskaper i svenska och engelska. Du har förmåga att skriva ändamålsenliga texter med tydliga budskap, anpassade efter olika kanaler, syften och målgrupper. Du är en duktig projektledare som vågar tänka nytt och är van vid att jobba mot deadlines. Du vill också vara med och ge SAM en tydligare röst i samhällsagendan, exempelvis genom att i samråd med SAM:s ledning skriva artiklar och pressmeddelanden för andra medier.

Du har en eftergymnasial utbildning, troligtvis inom information, kommunikation eller journalistik.

Du har god datorvana och goda kunskaper inom relevanta kommunikationsverktyg. Vi arbetar med Creative Cloud-paketet samt Officeprogrammen.

Som person

För att trivas i rollen har du förmåga att växla mellan att leda olika arbetsgrupper, samarbeta och jobba i team. Som person är du driven, prestigelös, flexibel, klarar av att jobba i högt tempo och har en god blick för helheten.

Du delar SAMs värderingar och har en kristen livssyn.

Tjänstens omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75–100%. Kollektivavtal finns. Tillträde 19-01-01 eller enligt överenskommelse.

Ansök genom att skicka CV, löneanspråk och personligt brev till kjell.larsson@alliansmissionen.se. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!


Om du har frågor, kontakta Kjell Larsson, Missionsföreståndare, 036-30 61 51.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.