Fastighetsansvarig 50-100 %

Svenska Alliansmissionen

Svenska Alliansmissionen (SAM) är ett fritt, kristet, evangeliskt trossamfund med ca 13 700 medlemmar i ungefär 160 församlingar. Utöver vår verksamhet i Sverige arbetar SAM i ett 20-tal länder runt om i världen.

SAM:s centrala organisation är indelad i fem avdelningar – samfundsledning, administrationsavdelning, sverigeavdelning, internationell avdelning och kommunikationsenhet. Vi har även ett nära samarbete med vår ungdomsorganisation SAU (Svenska Alliansmissionens Ungdom).

För mer information om SAM och vårt arbete, se www.alliansmissionen.se.

Vi söker en erfaren, teknisk och strukturerad fastighetsansvarig till SAM:s administrationsavdelning.


Innehåll i tjänsten

Du kommer att arbeta i en liten organisation där du behöver ta stort eget ansvar. Som fastighetsansvarig företräder du SAM både som fastighetsägare och som hyresvärd. Du kommer att samordna utvecklings- och underhållsarbete inom fastighetssidan samt skapa långsiktiga relationer med såväl leverantörer som kunder. Framtagande och upprättande av underhållsplaner samt att administrera hela fastighetsinnehavet hos SAM ingår i tjänsten. Som fastighetsansvarig leder du arbetet med den allmänna fastighetsskötseln. I detta ingår bland annat arbeten inom el, VVS, bygg, ventilation/kyla samt styr och reglerteknik med mera.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innehålla:

 • ansvar för reparations- och underhållsarbeten
 • ansvar för om- och tillbyggnationer
 • systemansvar för SAM fastigheter
 • att följa upp leverantörer och benchmarka dessa
 • konsult- och entreprenadupphandlingar
 • analyser och avtalsskrivningar
 • att genomföra förhandlingar
 • samordning av myndighetskrav avseende fastighetsförvaltning
 • ansvar för framtagandet av budget samt ekonomisk uppföljning för SAM fastigheter
 • arbetsledning av personal inom fastighetsområdet
 • hantering av utryckningar vid larm tillsammans med övrig personal inom fastighetssidan

Bakgrund/kunskaper

Vi söker dig som har relevant utbildning inom fastighetsområdet, gärna på högskolenivå och med inriktning mot fastighetsförvaltning eller motsvarande. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med fastighetsskötsel och drift/servicearbeten, och har förmågan att hantera många kontakter och samtidigt hålla avtalade tider och god kvalitet. Du skall kunna leda projekt självständigt och ha god förståelse för budget- och prognosarbete. Den vi söker är trygg i mötet med alla intressenter och har en hög servicenivå. Du skall ha erfarenhet av att förhandla och ta fram avtal. B-körkort och obehindrad svenska i tal och skrift krävs för tjänsten. Vi ser det som meriterande om du har jobbat mot myndighetskrav.

Du har god datorvana och mycket goda kunskaper i Officeprogrammen.

Som person

Vi tror att du är strukturerad, serviceinriktad och noggrann. Du kan arbeta i grupp samtidigt som det ställs krav på att du kan jobba självständigt och fokuserat. Som person klarar du av en miljö där tempot är högt.

Du delar SAM:s värderingar och har en kristen livssyn.

Tjänstens omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50-100%. Kollektivavtal finns.

Ansök genom att skicka CV och personligt brev till stefan.eriksson@alliansmissionen.se. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående, då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!


Om du har frågor, kontakta Stefan Eriksson, Administrativ chef, 036-30 61 55.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.